Bölüm Tanıtımları

Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü

Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği

     Bilkent Üniversitesi, vakıf üniversitesidir. Türkiye’nin en iyi 3 üniversitesi arasında gösterilmektedir. Bilkent Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünü tam burslu kazanmak için MF-4 puan türünde ilk 1000’e girmelisiniz. %50 (yarı burslu) kazanmak için de ilk 9.000 içinde yer almalısınız. Bölümü paralı okumak isteseniz bile MF-4 puan türünden 45.000 başarı sıranız olmalıdır. ( Sayısal veriler 2011 ÖSYM verilerine göre değerlendirilmiştir)

     Bilkent Üniversitesi’nin fakülte, yurt, spor salonu gibi bütün yerleşkesi tek bir kampüstetir. Yerleşkesi Ankara’nın Bilkent semtindedir. Kampüs Doğu, Merkez ve Orta olmak üzere 3e bölünmüştür ve her biri birbirine yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesi uzaklığındadır.

     Üniversitenin kampüs içi servisleriyle de ulaşım kolaylıkla sağlanabilir . Üniversiteye Aşti’den ulaşım şu şekillerde olabilir: Aşti’den indikten sonra Bahçeli’ye yaklaşık 15 dakika kadar yürüyerek üniversitenin ücretsiz servislerine ulaşılabilirsiniz. Ayrıca Aşti’nin önünden merkez kampüse minibüsler geçmektedir. Üniversiteden şehire ulaşım ise üniversitenin sağladığı ücretsiz servislerle gerçekleştirilebilir. Bu servisler Tunus ve Sıhhıyeye gider ki burdan toplu taşımayla Ankara’nın heryerine ulaşabilirsiniz. Saatler ve güzargah ile daha ayrıntılı bilgi için: http://www.bilkent.edu.tr/~transprt/

     Kampüste şu gibi sosyal faaliyetler vardır: Doğu ve merkez kampüste 08.00 – 22.45 arası spor salonu sürekli olarak açıktır. Burada istediğiniz sporu ücretsiz olarak yapabilirsiniz: Basketbol, halı sahalarda futbol, fitness salonlarına fitness, badminton, squash, masa tenisi, kort tenisi…

Bilkent Spor merkezince açılan kimi ücretli kimi ücretsiz spor kurslarına katılabilirsiniz. Yoga, badminton, tenis, wing chun gibi çok çeşitli kurslar açılmaktadır.

     Öğrenci kulüplerine de katılabilirsiniz. Bilkent’te öğrenci kulüpleri oldukça aktiftir: Resim, oyun, sinema gibi eğlenceli klupler yanında IEEE öğrenci kolu, mühendislik topluluğu gibi kulüplerle de kendiniz geliştirebilirsiniz. Her binanın kendi kantininin yanında yurtların yanında geç saatlere kadar açık kantinler vardır. Kampüsün içindeki Odeon Gösteri Merkezi’nde sıklıkla düzenlenen konserlere, konuşmalara katılabilirsiniz, genelde burası ücretli olur. Bunun yanında her hafta dünyaca ünlü Bilkent Senfoni Orkestrası’nın performansını oldukça cüzi bir ücrete dinleyebilirsiniz. MSSF salonunda gerçekleştirilen bu performanslara Fazıl Say gibi sanatçılar da katılmaktadır. Ayrıca belli zamanlarda tiyatro da sergilenmektedir.

     Kampüsün içirisindeki kafeler dışında, üniversitenin hemen yanında Ankuva Alışveriş Merkezi bulunmaktadır. Ankuva AVM’de de  kafeler ve restoranlar mevcuttur.

Bilkent Üniversitesi’nin eğitim dili İngilizcedir. Bütün bölümlerin hazırlığı vardır. Eğer girişteki COPE isimli yeterlilik sınavını geçemezseniz seviyenize göre hazırlık okursunuz. Hazırlık aşırı ağır değildir ve verilen ödevleri düzenli yaparsanız rahatça geçebileceğiniz. Bir seviye kuru boyunca 2 CAT ve bir ECA olmak üzere 3 ana sınavın yanında, WO isimli essay ödevleri bulunur. Eğer bunlardan yeterli puanı toplarsanız bir üst kura geçersiniz. Her iki ayda bir sınıflar değiştiğinden çok sayıda arkadaş edinirsiniz. Ayrıca hazırlık okulu Doğu kampüsündedir. Hazırlık öğrencileri de genelde burdaki yurtlarda (90-91-92-93) kalır.

Bilkent Üniversitesi’nde Elektrik Elektronik Mühendisliği öğrencilerine şu dersler verilir:

ENG 101: İngilizce dersidir. Ders önceden belirlenmiş bir konu etrafına döner, bu konuyla ilgili akademik makaleler okursunuz. Konuyla ilgili  her biri yaklaşık 1500 kelime olan birkaç essay yazarsınız. Dersin sınavı yoktur bu essaylerdeki notlara göre bir not alırsınız. Bu essayler oldukça önemlidir ve akademik essayler olmalıdır. Sadece ders için değil öğrencinin tüm hayatı için gerekli bir beceriyi kazandırır. Bunun yanında konuyla ilgili sunumlar da yaparsınız. Oldukça yoğun bir derstir.

MATH 101: Calculus dersidir. Limit, Türev, Integral gibi konular işlenir. Kolay bir derstir, lise son matematiğinin biraz gelişmişidir.

PHYS 101: Lise fiziğiniz biraz gelişmişidir, kolay bir derstir. Dersin laboratuvar bölümü de vardır.

CS101: Java programlama dersidir ve birinci sınıfın en zor dersidir. Laboratuvar dersleri de olur. Yoğun bir şekilde program yazarsınız.

TURK 101: Zorunlu Türkçe dersidir. Türkçe sunum yapar ve yazı yazarsınız. Ayıca ortak seçilen birkaç kitap da okutulur. 

ENG 102: ENG 101’in devamıdır. Dersin önceden belirlenmiş konusun yanında siz kendiniz de bir konu seçerek bununla ilgili bir araştırma yazısı yazarsınız. Bu yaz oldukça uzundur ve 10 sayfayı bulabilir. Ancak yazı aşama aşama yazılır ver her aşamasında öğretim görevlisi gerekli şeyleri öğretir. Bunun yanında birkaç essay ve sunum da vardır.

MATH 102: MATH 101’in devamıdır. Konular biraz zorlaşır. Yeterli çalışılmazsa oldukça zor bir ders olabilir.

PHYSC 102: PHYS 101’in devamıdır. Ders aynı PHYS 101 ile aynı formatta olup konula değişiktir. Eğer yeterli çalışılmazsa zorlu bir ders olabilir.

CS 102: CS 101’in devamıdır. Java programlamada daha derine inersiniz. Dersin oldukça büyük bir bölümünü proje kapsar. Ders sonunda 4-5 kişilik bir grupla beraber çalışan bir Java uygulaması yapmanız beklenir.

TURK 102: 101’in devamıdır. Türkçe araştırma yazısı vardır. Ancak oldukça kolay bir derstir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu