Bölüm Tanıtımları

Marmara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü (ingilizce)

Marmara Üniversitesi Sosyoloji (İngilizce)

     Fen-Edebiyat Fakültesi Kadıköy sınırları içindeki Göztepe Kampüsündedir. Yeri merkezi olduğundan pek çok otobüs ile ulaşılabilir. Tren yoluna da yarım saatlik yürüme mesafesindedir. Kadıköy merkeze otobüs ile 15 dakika içinde ulaşılır. Fakülte bünyesindeki kulüplerden bir tek bölümün Sosyoloji Kulübü hakkında bilgim var. Bunun dışında zaten okul açıldığı zaman pek çok farklı fakültenin farklı kulüplerine üye olabilirsiniz, okul bahçesindeki stantlardan bilgi alabilirsiniz.    

      Marmara Üniversitesi Sosyoloji bölümünün hazırlık okulu bulunmaktadır. Eylül ayında kayıttan sonra sınava giriyorsunuz. 100 üzerinden 60 puanla geçebilirsiniz yoksa hazırlık okumak zorunlu. Eğer 60 puanı geçerseniz ve yine de hazırlık okumak isterseniz dilekçe vermeniz gerekiyor. Ben hazırlığı geçtiğim için bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim.

Marmara Ünversitesi Sosyoloji(İngilizce) bölümünün eğitim dili İngilizce ve dersler İngilizce işleniyor, sınavlar da İngilizce oluyor.  Sınavda Türkçe yazarsanız ya hiç puan alamazsınız ya da kimi hocalar tarafından puanınız kırılabilir.

1.sınıfta gördüğümüz dersler;

Atatürk İlke ve İnkilapları I ve Türk Dili I Marmara Üniversitesinde uzaktan eğitim ile verilmektedir. Dersler internet üzerindendir. Sınavlarda test şeklinde tüm bölümlerde aynı zamanlarda yapılmaktadır.

Introduction to Psychology: Doç.Dr. İnci User tarafından verilir. Orta derece zor bir derstir ama dinlemesi eğlencelidir. Sınavlar sizin seçiminize bırakılır. Test ya da klasik olarak sınav olabilirsiniz.

Introduction to Sociology I: Bölüm başkanı Prof. Ayşe Durakbaşa tarafından verilir. Dersi dinlediğiniz sürece sınavlarında başarılı olursunuz.

Humanities: her hafta konuda bilgisi olan hocanın verdiği dersti. Bu sene tek bir hocası olacakmış. Dersi insanlık tarihi olarak çevirebiliriz. Tarih sevenler için güzel geçecek bir derstir.Introduction to Anthropology  Küçük Yerler Büyük Meseleler (Sosyal ve Kültürel Antropoloji) Orjinal isim: Small Places, Large Issues An Introduction to Social and Cultural Anthropology  yazarı Thomas Hylland Eriksen’dir. Bu kitap kullanılır.

Introduction to Philosophy: bu ders Mimar Sinan Üniversitesinden Doç.Dr. Cemil Güzey verilmiştir. Bu sene kim tarafından verileceğine dair bir bilgin yok. Ama genel olarak ilk dönem filozoflarından başlayarak günümüze doğru bir ders akışı vardır.

2.yarıyıl;

Atatürk İlke ve İnkilapları II ve Türk Dili II aynı şekilde uzaktan eğitim şeklindedir.

Introduction to Sociology II: Aynı hoca tarafından verilmektedir. İlk dönemin devamı niteliğindedir.

Readings in Social and Cultural Anthropology: bu kez dersi tek kitabı yok farklı makalelerden işlenir. Çok zor bir ders değildir, ders dinlediği taktirde kolaylıkla yapılabilir.

Understanding Social Behaviour: dinlenmesi oldukça eğlenceli derstir. Günlük hayatta şahit olduğumuz davranışların aslında neler olduğu hakkındadır. Sınavları da oldukça kolaydır.

Basic Academic Skills Cultural Criticism: adlı kitap kullanılır, yazarı Arthur Asa Berger’dir. Derste çeşitli ödevler verilir. Akademik yazım tekniği öğretilir.

Introduction to Political Science: Bölümüm en güler yüzlü en tatlı hocası Melih Çoban tarafından verilir. Oldukça güzel geçen bir derstir.

Philosophy of Social Sciences: bu dönem ilk defa Sanem Güvenç tarafından verilmiştir. Çok kolay bir ders değildir ama oldukça öğreticidir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu