Haberler

KPSS Kalkıyor!

KPSS KALKIYOR !

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) örtülü olarak kaldırılmaya hazırlanıyor. Hazırlanan plana göre ilk etapta Başbakanlık, Maliye, Hazine gibi kurumlarda KPSS şartı kaldırılacak. Sınavları kurumlar yapacak ve yazılı sınavın ağırlığı %30, sözlü mülakatın etkisiyse %70 olacak. Planın hayata geçmesi halinde, haberlerde “torpil” iddiaları sıkça gündeme gelecek.

Mevcut sistemde KPSS’ye hazırlanan aday işe yerleşmeden önce KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek + A Grubu (İİBF, SBF öğrencileri için) testlerinden iyi bir puan alması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte de kamu kurumlarının yaptığı yazılı ve sözlü sınavlarda da başarılı olması gerekiyor.

EN ÇOK A GRUBU ÖĞRENCİLERİ ETKİLENECEK 

KPSS’yi kaldırma planı özellikle A GRUBU öğrencileri etkileyecek. KPSS etkisi çok az olmak kaydıyla devam ederken Hazine, BDDK, Maliye, Başbakanlık kurumlarının açtığı sınavlarda %30 yazılı sınav puanı %70 de mülakatın etkisi olacak. 

Yeni getirilen sistem ile A Grubu’nda yer alan ve şu an KPSS’nin en zor sınavlarından 90’ın üzerinde puanlarla girilebilen Başbakanlık, Genel Müdürlükler, Hazine, Merkez Bankası, Bakanlıkların uzman ve üstü kadroları, müfettiş, uzman, kontrolör, denetmen yardımcılıkları gibi kadrolar için her kurum kendisi sınav düzenleyecek.

Planının ikinci aşamasında ise sözlü sınav ağırlığının arttırılması yer alıyor. Buna göre, uzman alımlarında yazılı ve sözlü sınav yapılacak. Ve her iki sınavın ortalaması alınacak.

FUAT AVNİ’ DE YAZDI!

Twitter’ı çok aktif kullanan ve sürekli AKP aleyhinde paylaşımlar yapan Fuat Avni de KPSS’nin kalkacağına dair 10 önemli twit attı!

kpss-kalkiyor-1 kpss-kalkiyor-2

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu