Üniversite

Ankara Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Ankara Üniversitesi Tanıtım Yazısı

“Cumhuriyetin bilim güneşi” sloganıyla 1946 yılında kurulan Ankara Üniversitesinin temelleri Cumhuriyet dönemine kadar dayanmaktadır. Atatürk’ün emriyle kurulan Ankara Hukuk Mektebi (1925), Yüksek Ziraat Enstitüsü (1933), Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi (1935) ve 1859 yılından beri Mekteb-i Mülkiye adıyla kamuda üst düzey yönetici yetiştiren Siyasal Bilgiler Fakültesi Ankara Üniversitesinin temelini oluşturmuştur.

Günümüzde Ankara Üniversitesinin 18 fakülte, 1 konservatuvar, 10 meslek yüksekokulu ve 13 enstitüsü bulunmaktadır. Ankara Üniversitesi taban puanları bağlantısını ziyaret ederek güncel puan tablolarına ulaşabilirsiniz. Ankara Üniversitesinin maskotu Hitit Güneşi‘dir.

Ankara Üniversitesi Kampüsleri

Ankara Üniversitesinin hazırlık sınıfı şehre 18 km uzaklıkta bulunan Gölbaşı ilçesinde bulunmaktadır.

1- Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü

Cebeci kampüsünde Siyasal Bilgiler Fakültesi, İletişim Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi bulunmaktadır. Geçmişten günümüze öğrenci olaylarının en yoğun olduğu kampüstür.

Cebeci yerleşkesi, Ankara’nın en işlek caddelerinden biri olan Cemal Gürsel Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Ankara’da ulaşımın en kolay olduğu kampüstür. Dikimevi veya Kurtuluş metro istasyonuna 5 dakika yürüme mesafesinde olmakla birlikte kampüs önünden otobüs ve dolmuş geçmektedir.

Otobüs ve metroda öğrenciler için biniş ücreti 2019 yılı itibariyle 1,75 ₺‘dir. Öğrenciler, öğrenci belgesi ve vesikalıkla birlikte Ankara Kart başvurusu yaptıktan sonra indirimli olarak kartlarını kullanabilirler.

Mülkiye olarak da bilinen Siyasal Bilgiler Fakültesi Türkiye’nin üst düzey kurumlarına yıllardır yönetici yetiştirme görevini üstlenmiştir. Mülkiye’de her yıl inek bayramı adı altında çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Geçmişten günümüze kalıplaşmış tabir: “Önce mülkiye sonra Türkiye”

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi de Cumhuriyet’in ilanından günümüze uzanan köklü bir çınardır. Türkiye’nin en yüksek puanlı hukuk fakülteleri arasında yer alan AÜHF, Kurtuluş semtinde bulunmakta. Cebeci kampüsünden nispeten ayrı olduğunu söyleyebiliriz.

Yine yerleşkede yer alan Eğitim ve İletişim Fakültesi de Türkiye’nin en başarılı fakülteleri arasında yer almaktadır.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi de Cebeci’de bulunmasına karşın kampüs içinde yer almamaktadır.

2- Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi

Yerleşkeyi tanıtmadan önce kısa bir bilgi vermeyi uygun gördük. Tandoğan ismi Ankara’da uzun yıllar görev yapan vali Nevzat Tandoğan’dan gelmektedir. Görev yaptığı dönemde köylüleri aşağılayan ve Aşık Veysel’i şehre sokmadığı söylenen, bununla birlikte ilginç siyasi söylemler kullandığı için günümüzde Tandoğan metro durağının adı “Anadolu metro durağı” olarak değiştirilmiştir. Kampüsün adı Tandoğan olarak devam etmektedir.

Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesinde mühendislik, eczacılık, dişçilik ve fen fakültesiyle birlikte rektörlük binası bulunmaktadır. Tandoğan kampüsü, Ankara Üniversitesinin en yeşil kampüsüdür. Şehrin göbeğinde olmasına rağmen yerleşke içinde yeşil doku bozulmamıştır.

Tandoğan Kampüsüne ulaşım çok kolaydır. Anadolu metro istasyonunun tam karşısında yer almaktadır. Ayrıca otobüs ve dolmuşlarla da kampüse ulaşabilirsiniz.

3- Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi, DTCF olarak bilinmektedir. Olayların en yoğun olduğu fakültelerden biri de DTCF’dir. Dil, tarih ve kültürümüzün gelişmesi amacıyla 1935 yılında Atatürk’ün emriyle kurulmuştur. DTCF, Sıhhiye metro istasyonuna birkaç dakika yürüme mesafesindedir. Şehrin göbeğinde olduğu için ulaşım problemi bulunmamakta. Kızılay’a en yakın fakültedir.

Ankara Üniversitesi & Barınma

Ankara Üniversitesi & KYK yurtları

Üniversiteye yakın kız&erkek yurtları olmasına karşın uzak mesafedeki KYK yurtlarında da kalabilirsiniz. Ulaşım kolay olduğu için metro, otobüs veya dolmuş kullanarak kampüse kolayca ulaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi & Öğrenci Evleri

Üniversite merkezi konumda yer aldığı için öğrenciler genellikle evde kalmayı tercih etmekte. Yerleşkelere göre öğrenciler Cebeci, Kurtuluş, Tandoğan, Maltepe semtlerindeki evlerde kalmaktadır. 2+1 evlerin kiraları 800-1200 ₺ arası değişmektedir.

Ankara Üniversitesi & Özel Yurtları

Gazi Üniversitesine yürüme mesafesinde birçok özel kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.

Ankara Üniversitesi & Yemek

Ankara Üniversitesinde her yerleşkede yeteri kadar yemekhane bulunmaktadır.

Değerli dostlar üniversitede çok fazla masrafınız oluyor. Barınma, ulaşım, yemek, kira, faturalar derken ailenize çok fazla yük olabilirsiniz. En fazla gider de yemek için yapılıyor. Hem sağlıklı beslenmek hem de daha az para harcamak için mümkün oldukça yemekhanede yemeğinizi yiyin.

Ankara Üniversitesi Yemek Ücreti

Ankara Üniversitesi 2019 yılı yemek ücreti 2,50 ₺‘dir.

Ankara Üniversitesi Öğrenci Sayısı

Birinci öğretim 54.705
İkinci öğretim 2.648
Uzaktan eğitim 4.093
TOPLAM 61.446

Ankara Üniversitesi Logosu

Neden Ankara Üniversitesi

  • Türkiye’nin en başarılı üniversiteleri arasında yer almaktadır. Hukuk, İdari bilimler, eğitim, sağlık alanında üniversiteye giriş sınavlarında başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir üniversitedir.
  • Üniversitenin başkentte olması sebebiyle her alanda kendinizi geliştirebileceğiniz imkanlar bulunmaktadır.
  • Ankara Üniversitesi şehrin en kolay ulaşımına sahip üniversitesidir.
  • Üniversite çevresinde bulunan KYK yurtları, özel yurtlar ve öğrenci evleri ile barınma sorunu bulunmamaktadır.
  • Ankara Üniversitesi tarih boyunca ülkemizin değişim ve gelişiminde önemli rol oynamış bir okuldur.

Ankara Üniversitesi Tanıtım Videosu

YouTube video

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu