Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği
Üniversite’nin bulunduğu Kocaeli ili olup daha Gebze’ye yakın olmasına rağmen Üniversite’nin öğrencileri ve akademik personel açısından İstanbul ağırlıklı yaşamın olduğu bir Üniversitedir. Üniversite Yerleşkesinin içerisinden tren yolunun geçmesi ve durağın yakın olması genelde İstanbul’da vakit geçirilmesini doğurmuştur.
KYK’nın 2012 senesinde açılan Türkiye’de bildiğim kadarıyla yalnız 2 tane bulunan otel kıvamında 500 kişilik bir yurdumuz bulunmakta. Tek ve çift kişilik, içerisinde mutfak banyo ve bazalarının ayrıca gömme giysi dolabınızın bulunduğu körfez ve orman manzaralı bir yurdumuz var. Lakin tek sorun yurda ulaşım sorunudur. Zira yurt Muallimköy’de bulunmakta ve burası gerçekten köy ve ulaşımı yeni yeni gelişmekte. Bunun dışında genelde Tuzla Şifa Mahallesi Kiptaş konutları GYTE’nin ikinci yurdu gibidir. 400 ile 600 TL arasında 2+1 ve 3+1 daireler bulmak mümkün. Ayrıca Kocaeli’nin Darıca ilçesi de hem öğretim üyelerinin hem öğrencilerin tercih ettiği ikinci bir alternatiftir. Burada da yine ev fiyatları 350 ile 550 arasında değişmektedir.
Üniversite ilk kurulduğunda iki yerleşke olarak kurulmuş olup Muallimköy’deki yerleşke tamamıyla devlete devredilip sadece Çayırova yerleşkesinde lisans eğitimine devam edilmekte. Ulaşım olarak trenlerin kalkması ile zorlanıyor olsaksa normal zamanlar tren ana ulaşım kaynağı, Gebze-Harem dolmuşları ikinci alternatiftir. Şimdilerde ise tren ile Pendik istasyonda inip oradan 17-B hattına binerseniz Üniversitenin kapısına çok yakın bir durakta inip gelebilirsiniz.
Üniversitemiz 1300 lisans 3000’e yakın yüksek lisans ve doktora öğrencisinin olduğu alan olarak büyük ancak nüfus ve bölüm sayısı olarak küçük bir üniversite olduğu için, fakülte olarak değil ama üniversite geneli olarak imkanları saymak gerekir. Ders bitiminde evlerine direk giden öğrenciler için sosyalliğin olmadığı ve sürekli şikayet edip, üniversite hayatını üniversitede geçirmeye hevesli ve sosyalliğin insanın kendisi ile ancak gerçekleşeceğinin bilincinde olan insanlar için son derece sosyal bir üniversitedir. Yaptığı etkinlikler ile Türkiye derecesi almış öğrenci topluluklarımız mevcuttur. GYTE Türkçe Topluluğu bunlardan biridir, IEEE, GYTE Kariyer Grubu en etkin gruplardan biridir.
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği bölümünde hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Sene başında yapılan İngilizce yeterlilik sınavında 60 alamayan öğrenciler hazırlık sınıfı okumak zorundadır. Bu bütün bölümler için geçerli.
Birinci sınıfta bütün mühendislik bölümlerinde olduğu gibi Elektronik mühendisliği bölümünde de ortak dersler görülmektedir. Matematik, Fizik, Kimya, Lineer Cebir, Malzeme Bilimi gibi dersler okunacaktır. Hocalar hakkında net bir bilgi vermek bu dersler için gerçekçi olmaz çünkü her dönem dersleri veren hocalar değişkenlik göstermektedir. Ancak bölüm derslerini veren hocalar genel itibari ile kendi alanlarında en uzman kişilerden oluşmaktadır. Her ne kadar sürekli kontenjan artarak kalabalık sınıflar olsa da verilen eğitim aynı derecede sağlamdır. Hocalar genelde finalde hak eden geçsin mantığı ile sorular sorarlar ve ana derslerin hocaları yaz okulunda derslerini açmaz.
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra ne olabilirim ?
Lisans hocalarımızdan biri olan ve şuan profesör olan değerli bir akademisyenimiz bize mezun olunca ne olacağız diye sorduğumuzda; “Kim nerde iş bulursa orada çalışacak” demişti. Bu kısmen doğru çünkü lisanstan mezun olan bir öğrenci her konuda çok az şey bilerek mezun oluyor ve asıl iş mezun olduktan sonra uzmanlaşmak istediğiniz alanı belirlemeye kalıyor. Güç Elektroniği, Güç sistemleri, Manyetizma, Elektromanyetik alan , Haberleşme veya yazılım gibi çok farklı kollara ayrılan geniş bir yelpaze olduğu için kişi bu alanlardan hangisinin kendisi için doğru tercih olduğunu belirledikten sonra iş ilanlarını kendine göre arayacaktır.Genel olarak Turkcell, Vadafon, Avea, Ericson, Siemens, Arçelik, Vestel, Nortel-Netaş, Tubitak gibi yerlerde çalışmak mümkündür veya yüksek lisans ve üniversitede Araş.Gör. olarak devam etmek de mümkün olabilir.
Gebze Yüksek Teknoloji Üniversitesi facebook sayfası:
http://www.facebook.com/Yuksekteknoloji
http://www.facebook.com/groups/7409824989/
http://www.facebook.com/groups/gytelectronic14education/