Bölüm Tanıtımları

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İkinci Öğretim

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi İkinci Öğretim

Puan Türü: TM-2
Kontenjan: 410
Başarı Sırası: 11.400
En Küçük Puan: 451,000
Bu bilgiler 2016 ÖSYM verilerinden alınmıştır.

     İstanbul, iklim olarak dört mevsimi de tam anlamıyla yaşayabileceğiniz dünyanın nadide yerlerindendir. Birçok insanın da bildiği gibi sosyal, kültürel, tarihi ve turistik çok sayıda mekana ev sahipliği yapmaktadır. Yani İstanbul’da her türlü insan karakterine hitap eden çok sayıda yer bulunmaktadır. Bir yanda gece ve eğlence hayatının en ünlü mekanlarına gitme imkanınız varken diğer yanda bütün dünyanın akın akın gelip görmek istediği tarihi ve turistik güzelliklere ulaşabilirsiniz. Ayrıca öğrencilere yönelik birçok faaliyet alanı da vardır. Öğrenciler İstanbul’da kendilerini her anlamda geliştirebilirler.

     İstanbul’da çok sayıda devlet yurdu ve özel yurt bulunmaktadır. Bunlar da genellikle okullara yakın yerlerdedir. İstanbul’un en büyük öğrenci yurdu olan Cevizlibağ Atatürk Öğrenci Yurdu da şu sıralar depreme dayanıklı olacak şekilde yeniden yapılmaktadır. Ev fiyatları ise semtine ve evin yeni olup olmamasına göre değişmekle beraber 800-1000 TL civarından başlamaktadır.

     Hukuk Fakültesinin bulunduğu kampüs İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’dür. Beyazıt merkez kampus olup rektörlük binası ile beraber hukuk, iktisat ve siyasal binalarından oluşur. Alan olarak küçük bir kampüstür. İstanbul’un birçok yerinden Beyazıt’a otobüs seferleri yapılmaktadır. Ayrıca İstanbul’un en önemli ulaşım alternatiflerinden Kabataş-Bağcılar tramvay hattının Beyazıt durağı vardır.

     Fakülte içerisinde öğrenciler tarafından oluşturulmuş öğrenci kulüpleri ve spor etkinlikleri mevcuttur.Ayrıca yine öğrenciler tarafından düzenlenen birçok sosyal etkinlik de vardır.

     Günümüzde birçok önemli devlet adamı ve siyasetçi hukuk fakültesinden mezun olup bunların önemli bir kısmı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezundur.Örnek olarak sadece birkaç tanesine değinecek olursak;

-TBMM Başkanı Cemil Çiçek

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı

-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay

-Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu

-TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr.Burhan Kuzu

-Gazeteci-yazar Taha Akyol


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin hazırlık sınıfı yoktur. Sene başında girilen çok kolay İngilizce sınavı geçilirse 4 yıl boyunda İngilizce derslerden muaf olabilirsiniz..

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde görülen dersler aşağıdaki gibidir;

Hukuk Başlangıcı
Hukukun temel ilkelerinin anlatıldığı ders kolay bir ders olup esasen birçok fakültenin ilk yılında okutulmaktadır.

İktisada Giriş
İktisadın temel birtakım prensiplerinin anlatıldığı ders bölüm dersi olmadığından hoca tarafından zorlanmamaktadır.

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
Liseden alışık olduğunuz klasik inkılap dersi olup kolayca geçebilirsiniz.

Türk Dili
Aslında kolay gibi gözükse de ders, hocaları tarafından çok zorlanmaktadır ve dersten kalan birçok öğrenciye şahit olabilirsiniz.

Anayasa Hukuku
İlk dönem Anayasa hukukunun genel esasları ikinci dönem ise Türk anayasa hukuku dersleri anlatılır.Dersin bir kısmını ezber işgal etse de yorumun çok önemli yeri vardır.Dikkate almanız ve çalışmanız gereken bir derstir.

Medeni Hukuk
İlk dönem giriş ve kişiler hukuku, ikinci dönem ise aile hukuku bahisleri ele alınır.Bu ders okuldan sonraki iş hayatınızda da sıklıkla başvuracağınız bir derstir.Özellikle ezbere dayanır.Kolay bir ders olduğu söylenemez.

Roma Hukuku
Derste şu anki modern hukukun temeli olan Roma hukuku anlatılır.Derste çok sıklıkla Latince terimlerin geçmesi ve günümüze yabancı bazı hukuk müesseselerinin anlatılması dersi, birçok öğrenci için 1.sınıfın en zor dersi yapar.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Cansu hanım her üniversitenin farklı bir uygulaması olabilir ancak bir sorun olacağını düşünmüyorum. Eğer 1. ve 2. öğretim hocaları aynıysa hiçbir sorun yaşamazsınız. Sadece bazı hocalar imza alır o derste sıkıntı yaşayabilirsiniz. Hocanız anlayışlıysa bu sorunu da halledebilirsiniz.

  2. İkinci öğretim olup birinci öğretim derslerine girilirse sorun yaşanabilir mi? Kürsü farkı gibi bir durum olur mu?

  3. Bensu hanım merhaba. İkinci öğretim öğrencileri hocası aynı olmak kaydıyla birinci öğretim derslerine katılabilir. Bir sorun yaşamazsınız.

  4. İkinci öğretim ders saatleri 17.00-21.00 arası mı? İnternette bulamıyorum.Sabah derslerine girsek sınavlarda sıkıntı yaşatmaz mı?

  5. @Emel merhaba. 1.öğretime geçme ihtimali yok ancak %10’luk başarı dilimine girerse harç ödemez. İkinci öğretim için korktuğunuz konu nedir? Örgün ve ikinci öğretim hocalarının büyük çoğunluğu aynı olur. Dersler gece 9-10’a kadar sürmez. “İkinci öğretim” oluşu haricinde hiçbir dezavantajı yoktur.

  6. Dun aciklanan sinav sonuclari sonrasi kardesimin istanbul hukuk ikinci ogretime yerlesebilecegini gorduk ilk tercihi istanbul hukuktu ama 1. Ogretim simdi kafasi karismis durumda merak ettigim 2.ogretim ile basladiginda 1.ogretime gecme sansi var mi yoksa basladigi sekilde mi devam ediyor.simdiden tesekur ederim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye