2018 KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?
2018-2019 eğitim öğretim yılında ilk defa herhangi bir üniversite bölümüne kayıt yaptıran hazırlık ve 1.sınıf öğrencileriyle ara sınıf öğrencileri için KYK yurt başvuruları 3 Eylül 2018 tarihinde başlayacak.
KYK yurt başvuruları yalnızca e-Devlet üzerinden yapılabilecek. KYK yurt başvuru linki bağlantısını ziyaret ederek 3 Eylül tarihinden itibaren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına başvuru yapabilirsiniz.
Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi yurtkur.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-devlet üzerinden güncelleyebilecek.
Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Başvuru sonuçları yurtkur.gsb.gov.tr kurumsal internet adresinden duyurulacak.
KYK YURTLARIYLA İLGİLİ GENEL BİLGİLER yazısını okuyarak devlet yurtları hakkında bilgi sahibi olun!
2018 KYK YURT ÜCRETLERİNİ BURADAN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ
Öğrenim bilgileri mutlaka e-devlet üzerinden kontrol edilmeli
Yurt başvuruları e-devlet’te yer alan öğrenim bilgilerine göre alınacağı için öğrencilerin e-devlet’teki bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması önem taşıyor. Öğrencilerin başvuru sırasında herhangi bir sorun yaşamaması için öncelikle e-devlet’e girerek okul/bölüm bilgilerini kontrol etmeleri, bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmeleri gerekiyor. Bilgilerinde yanlışlık olmayan öğrenciler ise başvurularını doğrudan gerçekleştirebilecek. Hatalı ya da eksik öğrenim bilgisiyle yurt başvurusu yapan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak.
Yurt başvuruları e- devlet üzerinden alınacak
Başvurular e-devlet üzerinden alınacağı için e-devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.
Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrenciler, yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.
Yurt başvuru işlemini daha sonra yapacak olan başvuru türleri
2018-2019 öğretim dönemi için 3 Eylül 2018 tarihinden sonra bir yükseköğrenim programına kayıt yaptıran/yaptıracak yatay/dikey geçiş öğrencileri, ek kontenjanla yerleşecek öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yerleşecek öğrenciler, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile ülkemize kendi imkanları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları ileriki bir tarihte alınacak. Başvuru ile ilgili tüm bilgilere yurtkur.gsb.gov.tr adresinden ulaşılabilecek.
KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? VİDEOLU ANLATIM
Çok zor gelir Aslı hanım. Bundan sonra yavaş ilerler sıra.
İzmir kyk yedekte 2400 den 1. Yedekte 2100,2. Yedekte 1950,….6.yedekte 1789 Bize 2. Dönem de olsa sıra gelir mi sizce
Teşekkürler Hocam
Ahmet selam.
1- Evet ana baba evli sağ yazmalısınız. Resmiyette neyse onu yazın.
2- Annene sağ yazacaksın. (çalışmıyor yazabilirsiniz.)
3- Geliri 3’e bölüp aylık ne kadar düşüyorsa onu yazın.
Merhaba Hocam, Benim aklıma iki şey takılmış durumda lütfen cevap verirseniz sevinirim.
1) Annem 17 senedir kıbrısta yaşıyor ve bizle tamamen bi bağlantisi yok ne iş yapar ne eder bilmiyorum resmiyette halen evli olarak gözüküyor ama kardeşler 18 yaş altında olduğunda vekalet babamın üstünedi
Kyk başvurusunda ben ana bana evli sağ olarak mı işaretleyecem?
2) Babam çalışmıyor hasta ve bu sene babama engel raporu çıkarıp 3 aylık bi maaşa bağlandı bunun haricinde bi gelir yok. Aylık kazan yere 3 ayın parasını 3 e mi bölüp girecem?
Ana kısmını anlattım onun gelir durumunu bilmiyorum ona ne yazmam gerek?
Biraz uzun oldu ama cevaplarsanız çok makbula geçecek.