Haberler

2024 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

Geçen sene üniversite tercihleri, YKS sonuçları açıklandıktan 7 gün sonra başlamıştı. #yks2024 tercihlerinin 23-24 Temmuz 2024 tarihlerinde başlamasını bekliyoruz.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarını 16 Temmuz 2024’te açıkladı. Bu duyuru, binlerce öğrencinin tercih sürecine odaklanmasına neden oldu. Öğrenciler, aldıkları puan ve sıralamalarına göre üniversite tercihlerini yapacaklar. Her yıl olduğu gibi, YKS tercihlerine ilişkin detaylar YKS tercih kılavuzu ile duyuruldu.

Şimdi gözler, ÖSYM’nin belirleyeceği tercih takvimine çevrildi. Geçmiş yıllara bakıldığında, 2024 YKS tercihlerinin 23 Temmuz’a kadar başlaması bekleniyor. Adaylar, tercihlerini ÖSYM’nin web sitesi üzerinden veya mobil uygulaması aracılığıyla TC kimlik numaraları ve şifreleriyle bireysel olarak gerçekleştirecekler.

YKS tercih süreci, milyonlarca aday için üniversite hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatını sunacak. Her aday, elde ettikleri YKS puanlarına göre geleceklerini şekillendirecek üniversiteleri tercih edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye