Üniversite

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi Tanıtım Yazısı

Acıbadem Üniversitesine Hızlı Bakış

Acıbadem Üniversitesi 2007 yılında kurulmuş olup ana amacı sağlık bilimleri alanındaki tüm bilim dallarını aynı çatı altında toplamaktır. Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulan Acıbadem Üniversitesi aynı zamanda sağlık dışı alanlarda da eğitim vermektedir. Bu bağlamda Acıbadem Üniversitesi, sağlık alanında tematik bir üniversitedir. Ana kampüsü Maltepe’dedir.

Açıkça belirtmek gerekir ki ülkemizde tek alana yoğunlaşan nadir üniversitelerden biridir Acıbadem. Ağırlıklı olarak sağlık alanında eğitim vermesi öğrenci profili ve üniversitenin eğitimi açısından çok önemlidir. Günümüzde teknik üniversite olarak adlandırılan üniversitelerde bile Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İletişim Fakültesi vb. fakültelere ait bölümler yer almakta. (Bkz. ODTÜ, KTÜ, İTÜ, YTÜ) Bu durum kesinlikle üniversitelerin eğitim kalitesini düşürüyor. Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi yoğun olarak sağlık alanına odaklanması, akademik kadrosu, sosyal imkanları ve öğrenci sayısının azlığıyla tercih listenize eklemenizi tavsiye ettiğimiz üniversiteler arasında yer almaktadır.

Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi taban puanları bağlantısını ziyaret ederek güncel taban puanlarına ulaşabilirsiniz.

Acıbadem Üniversitesi İngilizce Hazırlık

Öğrenim dili İngilizce olan bölümlerde eğitim alacak öğrenciler 1.sınıfa başlamadan önce İngilizce yeterlilik sınavına girerler. Bu sınavdan başarılı olan öğrenciler veya YDS 85PEARSON PTE Academic 81, TOEFL (IBT) 102, CAE A seviye ve CPE B seviye puanlarını almaları halinde hazırlıktan muaf olurlar.

Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler akademik yıl başlamadan önce İngilizce yeterlilik sınavına girerler ve bu sınavın sonucuna göre ilgili İngilizce dersinden muaf olurlar. Muaf olamayan öğrenciler seviyelerine göre haftada 5 saat olmak üzere İngilizce dersi alır.

Acıbadem Üniversitesinde Hangi Bölümler Var?

Acıbadem Üniversitesi & Ulaşım

Özellikle İstanbul Anadolu yakasında olması ve bulunduğu konum itibariyle ulaşımı kolay bir üniversite. Özellikle Avrupa yakasında mevcut olan koşuşturma ve trafik illetinden bir nebze kurtulmuş vaziyettesiniz. Tabii Anadolu yakasında oturuyorsanız. Ancak Üniversite hastanesi ile kampüsün arasındaki mesafe biraz sorun teşkil ediyor.

Acıbadem Üniversitesi Kampüs Yaşamı

Yine çoğu özel üniversitede mevcut olan durum gibi burada da muazzam bir kampüs yaşamı beklentisi içerisine girmek sizde hayal kırıklığı yaratacaktır. Zira çimlerde uzanıp bulutları seyretmek ya da müthiş bir üniversite alanına sahip olup şehir gürültüsünden uzaklaşmak gibi bir durum söz konusu değil. Ancak bunun sadece Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi’nin sıkıntısı olmadığını da tekrardan belirtelim.

Kampüs içinde çok amaçlı spor salonui fitness salonu, spinning ve pilates stüdyoları, yarı olimpik yüzme havuzu bulunmaktadır. Ayrıca üniversitenin futbol, basketbol voleybol, okçuluk, bilek güreşi, tekvando takımları bulunmaktadır.

Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri

Acıbadem Üniversitesi Yurt İmkanları

Kerem Aydınlar Öğrenci Yurdunda barınabileceğiniz gibi üniversitenin yakınlarında bulunan özel yurtlarda da kalabilirsiniz.

Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Sayısı

Kadın öğrenci 1.135
Erkek öğrenci 2.853
TOPLAM 3.988

Acıbadem Üniversitesini Tavsiye Ediyor musunuz?

Özellikle Sağlık alanına odaklanmış bir üniversite olarak bu alanı tercih edecek öğrenciler için büyük imkanlar vaat ediyor. Tıp fakültesi de bulunan üniversitenin ayrıca üniversite hastanesi de bulunuyor. Bu bağlamda sağlık sektöründe çalışmak isteyip bu alanlarda eğitim görmek isteyen kişilerin tercih edebileceği bir vakıf üniversitesi durumunda. Üniversite’nin ayrıca Erasmus değişim programları imkanı da bulunmaktadır.

Acıbadem Üniversitesi Tanıtım Videosu

YouTube video

İçindekiler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye