Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Tanıtımı
Şüphesiz üniversite deyince akla ilk gelen şeylerden biridir kampüs, belki de ilki. Üzülerek söylüyorum ki hukuk fakültesi Bilgi Üniversitesi’nin gözde kampüsü Santral Kampüsü’nde değil, Dolapdere Kampüsü’nde yer alıyor. Eskiden iki adet bina ve bu binaları birleştiren köprüden oluşan bu kampüs, ek bina maliki ile okul yönetiminin kira koşullarında anlaşamamış olması sebebiyle artık tek binadan oluşuyor. Bence buradaki önemli kayıpsa bina değil, köprü. Sınıflarının bir kısmının gemi kamarasına benzemesi dışında çok da bir esprisi olmayan kampüsün orijinal denebilecek tek noktasıydı belki de bu köprü. Sigaranın, kahvenin, sohbetin merkezi… En alt katta vasat yemekler çıkan pahalı bir yemekhane, hemen dışarı kısımda yine oldukça vasat bir ürün-sunum yelpazesi olan bir kafe ile dördüncü katta sonradan açılmış bir kafe daha mevcut, dolayısıyla kampüsün bu anlamda oldukça yetersiz kaldığını belirtmek gerekir. Özellikle kafe kısmında rahat oturmak bir yana, birçok zaman oturacak yer dahi bulamadan kendinizi elinizde kahveniz kapı girişinde sigara içiyorken buluveriyorsunuz.
Fakültedeki öğretmen kalitesi gerçekten oldukça yüksek. Alanında uzman ve konuya son derece hakim olmakla beraber, birçoğunun öğretebilme ve öğrenciyle doğru ilişkiyi kurabilme kapasitesi de fazlasıyla mevcut. Tabii her yerde olduğu gibi burada da az da olsa bu yetilerden yoksun öğretmenlerin varlığını hatırlatmakta fayda var.
Okul ulaşım açısından öğrencilere birçok kolaylık sağlamış durumda. Sabahtan akşama kampüsler arası sürekli shuttle’lar olmakla beraber; Kabataş, Pangaltı ve Mecidiyeköy’den de yine sabahtan akşama kampüslere shuttle’lar mevcut. Saatlerde ara sıra ufak aksaklıklar olsa da, genel olarak ulaşım hizmetinin okul tarafından gayet iyi idare edildiği söylenebilir.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Tophane’de oldukça meşhur bir yurdu bulunmakta. Birçokları tarafından “otel gibi” nitelemesi kullanılan bu yurt, söylenildiği kadar şaşaalı olmasa da öğrencilere sunduğu imkânlar ve yurt içindeki ortamın sıcaklığı sebebiyle iyi bir notu kesinlikle hak ediyor.
İstanbul’daki birçok özel okulda olduğu gibi İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde de birçok farklı kesimden öğrenciye rastlamak mümkün. Zengini, burslu okuyan fakiri ve İstanbul dışından eğitim amaçlı geleni…Bu da birçok farklı görüş ve kültürün aynı çatı altında eğitimini sürdürmesi anlamına geliyor. Bu farklılıkların zaman zaman çatışma ve tatsızlık yarattığına şahit olmadım mı? Elbette oldum, fakat yine belirtmek gerekir ki, izlenim ve duyduklarım kadarıyla birçok üniversiteye göre çok daha huzurlu ve iyi geçinilen bir öğrenci ortamı olduğu söylenebilir
İstanbul Bilgi Üniversitesi gelecekteki Hukuk Fakültesi öğrencilerine eğitim, öğrenci profili, ulaşım, yurt gibi konularda olumlu bir portre çiziyor, tek handikapıysa kampüs ve kampüs içi imkânlar olarak gözükmekte. Tabii yıllardır süren bir hukuk fakültesinin Santral Kampüsüne taşınması konusu var, o da gerçekleşirse, tadından yenmez.