Binance Stop Loss Nasıl Koyulur?
Türkçe karşılığı zarar kesme olan stop loss, kripto coin yatırımcılarının mutlaka bilmesi gereken işlemlerin başında gelmektedir. Spekülatif haberler, dump ve benzeri sebepler sebebiyle yatırım yaptığınız coin bir anda %50 düşebilir. Stop loss koyulması halinde istediğiniz seviyeden zarar kesme işlemini yapabilirsiniz.
“Binance mobil uygulamasında stop loss emri nasıl girilir?” sorusunu görsellerle destekleyerek anlatmaya çalışacağım. Binance mobil uygulamasında açık tema gözü yorduğu için görsellerde koyu tema tercihinde bulundum. Dilerseniz uygulamaya girdikten sonra ayarlar > görünüm > koyu tema seçimi yapabilirsiniz.
Binance %20 referans linki ile kayıt olarak yaptığınız her işlemde daha az komisyon ödeyin!
Binance Stop Loss Nasıl Koyulur?
1. Adım: Stop Loss koyulacak coin ekranına gelin.
Öncelikle stop loss koymak istediğiniz coin ekranına gelelim. Görseldeki örnekte coin olarak BNB’yi seçtim. Stop loss koyarken en önemli konu hangi işlem çiftini kullanmanız gerektiğidir. BNB/USDT veya BNB/BUSD olarak stop loss koymalısınız.
Önemli: Coin/USDT veya Coin/BUSD şeklinde işlem yapmalısınız. Çünkü USDT veya BUSD coinler dolara endekslendiği için elinizdeki coinin fiyatının ani düşüşü sonrası stop loss çalıştığında ekstra bir zararınız olmaz. Ancak Coin/BTC şeklinde stop loss koyarsanız piyasa düştüğünde öncelikle stop loss çalışır. Sonrasında da BTC düştüğü için ekstra bir kaybınız daha olur.
2. Adım: SAT butonuna tıklayın.
3. Adım: Limit butonuna tıklayıp stop-limit’i seçin.
Limit butonuna tıkladıktan sonra Stop-Limit seçimi yapın. Ardından 3. ekrandaki gibi Stop (USDT), Limit (USDT) ve Miktar alanlarını dolduracağız.
4. Adım: Stop limit fiyat ve tetikleyici ekleme
En önemli adımdayız. Stop (USDT) ve Limit (USDT) alanına ne yazacağız bunu açıklayalım. Stop limit koyarken Stop (USDT) kısmı mutlaka Limit (USDT) kısmından büyük olmalıdır. Bu sayede stop-limit tetiklemesinden sonra limit emrinizin doldurulma ihtimali yüksek olur.
Burada dikkat etmeniz gereken konu stop loss’u yaptığınız işlem büyüklüğüne göre ayarlamalıyız. Aksi halde stop loss çalışmaz ve beklenmedik kayba uğrayabilirsiniz. Bunu iki örnekle açıklayalım.
- 1.örnek: 100 dolarlık işlem yapıyorsanız Stop (USDT) ve Limit (USDT) aralığı 0.10$ olabilir. Küçük miktarda işlem yapıldığı için stop loss çalışır ve belirlediğiniz fiyata düştüğünde satar.
- 2.örnek: 10.000 dolarlık işlem yapıyorsanız Stop (USDT) ve Limit (USDT) aralığını mutlaka 25$ civarı seçmelisiniz. Bitcoin gibi yüksek değerli coinlerde mutlaka aralığı biraz daha geniş tutun. Büyük miktarda ve yüksek değerli coinlerde işlem yaptığınız için 0.10$ aralık koyarsanız ve o aralıkta alım emri yoksa veya azsa stop loss çalışmaz.
5. Adım: Stop Loss Onaylama
Koyulan stop loss’un anlamı BNB coin 255.00 Dolar’a düştüğünde elimizde bulunan 0.071 adet BNB coin 254.90 Dolar’a satılmış olacaktır.
Elimde 50 adet BNB coin olmuş olsaydı eğer stop loss alanına 255.00 Dolar, Limit alanına ise 253.00 dolar yazardım. Miktar fazla olduğu için 0.10$ aralık koyarsanız bu aralıkta alım emri veren olmazsa tetikleyici çalışmayabilir ve stop loss’un işleme girmeme ihtimali artar.
6. Adım: Stop Loss Görme
Son adımda Alım-Satım > Stop Loss koyulan coin > Sat yolunu izleyerek koyulan stop loss’u görebilir ve istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.
Değerli arkadaşlar Binance’te malın fiyatını alıcı ve satıcılar belirlediği için stop loss’un çalışmaması durumunda hatayı Binance yetkililerinde değil kendinizde aramalısınız. Çünkü stop loss koyduğunuz coin’de stop loss aralığında alıcı olmazsa stop loss çalışmaz ve siz görene kadar yatırımınız düşmeye devam eder. Bu sebeple stop loss ile birlikte mutlaka UYARI ekleyin.
Uyarı eklediğinizde stop loss değerine düştüğü zaman Binance size bildirim göndermekte ve uyarı eklediğiniz coin’in 255 $’a düştüğünü bildirmektedir. Birden fazla uyarı ekleyebilirsiniz, hatta aynı coin için hem belirlediğini fiyata düştüğünde hem de istediğiniz fiyata yükseldiğinde bildirim ekleme işlemi yapabilirsiniz.
Unutmayın: “Stop loss koymayan otostop çeker!”
Binance ile ilgili ilginizi çekebilecek konular ↓
-
- Binance nasıl üye olunur?
- Binance Stop Loss nasıl koyulur?
- Binance referans linkiyle para nasıl kazanılır?
- Binance referans linki nedir? Ne işe yarar?
- BTCTürk’ten Binance hesabına para aktarma nasıl yapılır?
- Binance %20 referans linki
- Binance referans kodu ile üyelik (Mobil uygulama üzerinden)
- Binance affiliate programı nedir? Nasıl başvuru yapılır?
İçindekiler