Bölüm Tanıtımları

Biyosistem Mühendisliği Bölüm Tanıtımı

Ülkemizde mühendislik alanında açılan yeni bilimler ve bölümler ilgi odağı olma konusunda oldukça başarılıdır. Mühendislik bilimleri ve bölümleri hakkında bilgi sahibi olmadan tercih eden öğrenciler genellikle yarı döneminde bölümü bırakmak zorunda kalıyor. Biyosistem Mühendisliği son yılların popüler, çok tercih edilen bölümleri arasında yer alıyor. Biyosistem Mühendisliği, mühendislik bilimi ile biyolojinin birleştirilmesi, çevre ve tarım bilimleriyle bir bütün halini almıştır.

Biyosistem Mühendisliği Taban Puanları bağlantısına tıklayarak bölümün taban puan, tavan puan, başarı sıralaması ve kontenjan bilgilerine tablo halinde ulaşabilirsiniz.

1) Biyosistem Mühendisliğinin görevleri nelerdir?

Rüzgar, güneş ve gaz enerji üretimi ile ilgili tesislerin kurulmasında, tarım ve gıda ürünlerinin üretilmesinde kullanılan araç ve gereçlerin tasarlanması ve üretilmesi, iş gücü yerine makine gücü barındıran ürünlerin pazarlanması, içme suyu ve ya tarım suyu için göletler hakkında farklı fikirlerin üretilmesi ve projelendirilmesi, tarımsal bilgi hakkında fikir sunabilme ve sulama tesislerinde suyun tarımda kullanılması ile ilgili projelerin üretilmesi görevleri arasında yer alır.

2) Biyosistem Mühendisliği hangi puan türü ile alım yapıyor?

Biyosistem Mühendisliği programına kayıt olabilmeniz için SAY puan türünden istenen başarı puanını elde etmelisiniz. Uludağ, Adnan Menderes, Erciyes, Namık Kemal, Mustafa Kemal, Siirt ve Sütçü İmam Üniversitelerinde bu program ile öğrenci yetiştirilmektedir.

3) Biyosistem Mühendisliği olabilmeniz için gereken özellikler nelerdir?

  • Biyoloji ile ilgili bir bölüm olduğu için bu alanda araştırma yapmayı seven ve meraklı kişiler olmalısınız.
  • Tarım, hayvancılık ve çevre konularında hassas, titiz ve ilginizi çeken konular olmalıdır. Örneğin, tarım ve hayvancılık sizin ilginizi çekmiyorsa tercih etmemelisiniz.
  • Biyosistem Mühendisliğinden mezun olduktan sonra sıradan bir insan olmamak için kendinizi geliştirmeye açık olmalısınız.
  • Ekip çalışmalarına yatkın, arkadaş dostu kişiliğe sahip olmalısınız.

4) Biyosistem Mühendisliği zor mu? Bölümün avantajları nelerdir?

Biyosistem Mühendisliği, her mühendislik alanında olduğu gibi çeşitli zorlukları içerisinde bulundurur. Örneğin, Biyosistem Mühendisliği okumanıza rağmen Biyoloji, Tarım ve Hayvancılık gibi konular sizin ilginizi çekmiyorsa bölüm elbette zor gelecektir. Bölüm ile ilgili meraklı kişiler olduğunuz zaman kolay bir şekilde bu programdan mezun olabilirsiniz.

Ülkemizde insan gücü yerine makinelerin gücünden faydalanılmak istenildiği için Biyosistem Mühendisliği önümüzdeki yıllarda daha popüler hale gelecektir. Tarım, hayvancılık ve çevre dostu fikirlerinizi bu program dahilinde geliştirebilirsiniz.

5) Bu programda devlet ve ya özel sektörde iş bulabilir miyim?

Mühendislik alanında ülkemizde çok fazla mezun bulunduğu için KPSS puanları yüksek tutuluyor. Örneğin, herhangi bir mühendislik alanında devlet sektöründe iş hayatına başlayabilmeniz için 90 ve 100 arası bir puan almalısınız.

Biyosistem Mühendisliği için aynı şartların geçerli olduğunu bilinmesini isteriz. Devlet dairesinde çalışmak yerine özel sektörde mühendislik alanında kendinizi geliştirdiğiniz zaman daha kolay ve kendinize uygun işler bulabileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

  • Su kaynakları ile ilgili çalışmalar,
  • Tarım alanına yönelik enerji sistemlerinde koordinasyonu,
  • Tarımda kullanılan makinelerin,
  • Bilgi teknolojileri ve otomasyonu alanında kendinize uygun iş ortamı bulabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye