Burun Akıntısı Nasıl Geçer
Geçici bir şekilde seyreden burun akıntılarını durdurmak için kalıcı çözümler bulunuyor ve bu çözümler çoğu zaman anlık bir şekilde etkilerini gösterebiliyor. Kronikleşmiş burun akıntıları genellikle beraberinde öksürük, yüksek ateş ve boğaz ağrısı gibi rahatsızlıkları da getirir. Şimdi burun akıntısı nasıl geçer hep birlikte inceleyelim.
EN HIZLI ŞEKİLDE NASIL KURTULURUM!
Burun akıntısını tedavi etmeden önce neyden kaynaklandığını bulmak, tedavi yönteminizi ve tedavinin etkisini hızlandıracaktır. Genellikle alerjiler, tıkanma, stres, soğuk algınlığı ve yaşam biçimlerinden kaynaklanmaktadır.
Kulak memesi ve gözaltı bölgelerine masaj yapmak
Bu bölgelere masaj yapıldığı takdirde sinüslerin rahatlaması ve akıntıların en az seviyeye düşmesi sağlanır. Burun deliklerine hafif bir basınç uygulamanız ve son olarak göz ile kulak memelerini ovmanız yeterli olacaktır.
Burnun bilinçli şekilde temizlenmesi
Burun akıntınız devam ediyorsa, sümkürerek temizlemek en doğru yöntemdir. Çünkü akıntının durması için öncelikle sıvının tamamen dışarı atılması gerekir. Dilerseniz tuzlu su ile temizleme yöntemini de kullanabilirsiniz. Bir bardak suya bir çay kaşığı tuz ekleyerek karıştırın ve burnunuza dikkatli bir şekilde çekin ve sonrasında ılık su ile iyice durulayın. Bu işlem aynı zamanda tıkanıklıklarında açılmasını sağlayacaktır.
Buhar uygulaması ile akıntılardan kurtulmak
Bu işlem tamamen akıntıyı durdurmasa da, büyük ölçüde rahatlama sağlayacaktır. Bunun için en kestirme yol sıcak su ile duş almaktır. Ya da dilerseniz çaydanlıkta kaynattığınız suyun buharını da burnunuzdan soluyarak halledebilirsiniz. Bu suyun içine atılan bir miktar nane veya kâfur ruhu, etkisinin daha fazla ve hızlı olmasını sağlayacaktır.
Tüm bunlara rağmen burun akıntılarınız devam ediyorsa, bir sağlık kuruluşuna başvurarak ilaç tedavisi alabilirsiniz. Eğer akıntılarınız soğuk algınlığı, grip veya nesle gibi hastalıklardan kaynaklanıyorsa, basit ilaç tedavileri ile kısa sürede kurtulmanız mümkündür. Ancak bunların dışında bir hastalık varsa, doktor muayenesine göre size verilecek tedavi yöntemleri ve ilaçlar ile kurtulmayı deneyebilirsiniz.