Çocuk Gelişimi Bölüm Tanıtımı
Çocuk Gelişimi Lisans programında 0 ile 18 yaş arasında gelişimi normal olan, bakıma ihtiyaç duyan, mülteci ve engeli bulunan çocukların öz bakımını değerlendirebilen, çocuğa, aileye ve topluma hizmet sunabilen Çocuk Gelişimcisi yetiştirilmektedir. Aile ve çocuklar arasında yaşanan problemlerin artış göstermesi Çocuk Gelişimcisine ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir. Her geçen gün bu alanda mezun olan öğrencilere ihtiyaç duyulmaktadır.
Çocuk Gelişimi programının amacı çocukların gelişimine katkı sağlamak, çocukların gelişiminde aileye düşen pay hakkında rehberlik edilmesi, toplumu bilinçlendirmek ve çocuklara uygun eğitim programlarının oluşturulmasına katkı sağlar. Bu programı aynı zamanda açık öğretim fakültesinden okuyabilirsiniz.
Çocuk Gelişimi Taban Puanları bağlantısına tıklayarak bölümün taban puan, tavan puan, başarı sıralaması ve kontenjan bilgilerine tablo halinde ulaşabilirsiniz.
1) Çocuk Gelişimi hangi puan türü ile öğrenci alıyor?
Çocuk Gelişimi programını tercih edebilmeniz için EA puan türünde başarılı olmalısınız.
2) Çocuk Gelişimi programı için gereken özellikler nelerdir?
- Çocuklara karşı sevimli ve vakit geçirmekten sıkılmayan kişilerin tercih etmesi gerekir.
- Çocukların bağırdığı, kızdığı ve ya güldüğü zaman duygusal durumlarını anlaması gerekebilir.
- Çocuklar ile vakit geçirmekten sıkıldığınız zaman programı amacı dışında kullanacağınız için zor ve çekilmez bir meslek halini alır.
- Gelişim psikolojisine ilgi duyan ve çocuklara yönelik araştırmalar yapan bireylerin tercih etmesi önceliklidir.
- Çocuklar ve aileleri ile iyi iletişim kurabilen bireylerin tercih etmesi bölümün amacına daha uygun olacaktır.
3) Çocuk Gelişimi bölümü zor mu? Bölümün avantajları nelerdir?
Çocuk Gelişimi programının öğrenim süresi dört yıl olarak belirlenmiştir. Öğrenim süreci içerisinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Aile İlişkileri, Eğitim Felsefesi ve Çocuk Ruh Sağlığı gibi önemli ama öğrenilmesi kolay dersler verilmektedir. Çocuklara ilgi duyan, iletişim becerisi kuvvetli olan bireyler için bölüm kolaydır.
Ebeveynler daha bilgili, araştırmacı ve çocuklarına yönelik programlara önem verdiği için kreş ve ana okullarının sayısı arttı. Çocuk Gelişimi programından mezun olan öğrenciler iş sahası yönünden avantajlıdır.
4) Çocuk Gelişimi öğrencileri devlet ve ya özel sektörde iş bulabilir mi?
Çocuk Gelişimi programından mezun olan öğrenciler devlet ve ya özel sektörde iş bulabilir. Her yıl kreş ve ana okulu sayısı arttığı için özel sektörde daha fazla iş imkanı bulunmaktadır. Çocuk Gelişimi programından mezun olan öğrenciler;
- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Anadolu Kız Meslek,
- İlköğretim okulları,
- Kreş,
- Yuva,
- Anasınıfı,
- Anaokulu,
- Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde
- Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde
- Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında iş bulabilir.
Sizin gördüğünüz matematik dersi zor muydu
Matematik , fizik dersleri zor mu?
Yadenur hanım merhaba. Bizi daha fazla bilgilendirirseniz yazıyı güncelleriz. Başarılar.
Merhaba, hacettepe de Çocuk Gelişimi okuyorum ve 3. Sınıftayım. Burada yazdığınız bilgilerin bi kısmı doğru. Fakat eksik kalmış. Bizler sağlık bakanlığına bağlı hastanelerde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de çalılabiliyoruz. Gelişimsel takip ve konsültasyon yapıyoruz. Dahası da var. Eksik bir yazı olmuş..