Doğuş Üniversitesi Tanıtım Yazısı
Doğuş Üniversitesi Tanıtım Yazısı
Doğuş Üniversitesi, 1997 yılında Doğuş Eğitim Vakfı tarafından kurulmuştur. 5 fakülte ve 1 meslek yüksek okuluna sahiptir. 2017’ye kadar Acıbadem’de bulunan kampüsü, 2017 yılından sonra ikiye ayrılmıştır. Şimdilerde Çengelköy’de Meslek Yüksekokulu bulunmakta. Ana kampüsü Acıbadem’dedir.
“Siz Doğuş’tan şanslısınız.” sloganıyla 20 yılı aşkın süredir öğrencilerin “yetişmiş bireye” dönüşmesi için gerekli eğitim vermektedir. 2017-2018 Webometrics raporuna göre Türkiye’nin en iyi 6. ve İstanbul’un en iyi 3.vakıf üniversitesi seçilmiştir. Doğuş Üniversitesi taban puanları bağlantısını ziyaret ederek güncel taban puan tablosuna ulaşabilirsiniz.
Doğuş Üniversitesi & Ulaşım
Üniversitemiz Kadıköy ilçesinin Acıbadem semtinde bir üniversite olması nedeniyle ulaşım oldukça kolay ve çeşitlidir. Kadıköy ve Üsküdar’a yaklaşık 10 dakikada mesafede bulunmaktadır. Deniz ulaşımı ve metro ile Doğuş Üniversitesi’ne ulaşmak mümkün olduğu gibi en kolay ulaşım metrobüs aracılığıyla sağlanmaktadır. Metrobüs hattındaki Uzunçayır durağı, Doğuş Üniversitesi’ne 5 dakika mesafededir. Tüm Ön Lisans programlarımız Çengelköy yerleşkemizde bulunmaktadır. Meslek Yüksekokulu’nu kazanan tüm öğrencilerimizin kayıt işlemleri belirtilen tarihler aralığında Acıbadem yerleşkemizde gerçekleştirilecektir.
Doğuş Üniversitesi Kampüs İmkanları
Doğuş Üniversitesi 24 saat hizmet veren kütüphanesi, yarı olimpik havuzu, sağlık hizmetleri, yemekhane, tiyatro salonu ve öğrenci topluluklarının faaliyetleriyle yaşayan kampüstür.
Üniversitenin ulusal alanda voleybol, futbol ve basketbol takımları bulunmaktadır. Hemen her yıl Doğuş Üniversitesi takımları spor dallarında çeşitli başarılar elde etmektedir.
Doğuş Üniversitesi & Barınma
Kadıköy ve Üsküdar çevresinde Doğuş Üniversitesine yakın mesafede bulunan özel yurtlar bulunmaktadır.
bağlantılarını kullanarak özel yurtları liste halinde görebilirsiniz.
Doğuş Üniversitesi Logosu
Doğuş Üniversitesi Artı ve Eksileri
Eğitim: Daha önceki üniversite incelemelerinde bahsettiğimiz üzere özel üniversitelerde eğitim konusu biraz değişken. Eğer bahsi geçen üniversite belli bir alana yoğunlaşmamışsa (Bkz: Tematik Üniversiteler) üniversitenin eğitim kalitesi fakülteden fakülteye, bölümden bölüme değişebiliyor. Fikirlerini aldığımız kişilerin kimisi memnun kalmışken, ki bu arkadaşlar genellikle Ön Lisans okumuş kişiler, kimileri ise eğitim konusunda çok da memnun değil. Memnun kaldıkları ve kalmadıkları şeyler kimi zaman birbirlerinin zıttı oldukları için tam olarak kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu sebepten arzu ettiğiniz bölümler için belirli bölümlerde okuyan öğrencilerden fikir almanız tavsiye edilir. Bunu sadece Doğuş Üniversitesi için değil, özel okullar başta olmak üzere aklınızda bulunan her okul ve her bölüm için yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Zira en önde gelen okulların bile kimi bölümleri ziyadesiyle vasat kalabiliyor.
+ Yurtdışı olanakları: Doğuş Üniversitesinin 21 ülke, 87 kurum ve 169 erasmus antlaşması bulunmaktadır.
+ Spor: Spor salonuna sahip üniversitede atletik faaliyetler yürütmek için uygun ortam bulmanız mümkün. Ayrıca üniversitenin e-spor takımları da bulunuyor. Okulun yüzme havuzu var, giriş için sağlık raporu gibi belli şartları sağlamanız gerekli. Üniversitenin yüzme havuzu belli günler ve belli saatler okul öğrencilerine açık. Geri kalan zamanlarda ise dışarıya kiralanmakta.
Kampüs ve Civarı: Üniversite bir şehir üniversitesi, bu sebeple müthiş bir kampüsü yok. Kampüs geniş değil, kısıtlı bir alan var. Ancak üniversitenin civarı epey öğrenci mekanıyla dolu. Üşenmediğiniz takdirde Kadıköy meydan hemen yürüme mesafesinde. Bu sebeple ders aralarında gezilecek, vakit geçirilecek yer bulma sıkıntısı yok.
Hazırlık: Doğuş Üniversitesi hazırlık eğitimi konusunda Beykent Üniversitesi ile anlaşmış durumda. Dileyenler hazırlık eğitimini Beykent Üniversitesinde alabiliyorlar.
Diğer İmkânlar: Üniversitenin bilgisayar sınıfları güzel. Sağlam donanımlı araçlarla üç boyutlu çizim, programlama gibi donanım gerektiren işlerin altından kalkabilirsiniz. Ayrıca kütüphanesi oldukça büyük. Ders çalışmak için ise kütüphaneden daha büyük çalışma sınıfları mevcut. Final haftalarında 7/24 açık olan okulda bu sınıflarda arkadaşlarınızla ders çalışabilirsiniz. Yemek fiyatları ise diğer vakıf üniversiteleri ile hemen hemen aynı.
İçindekiler