Haberler

Dokuz Eylül Üniversitesi Kayıt Kılavuzu

Üniversitemize yerleşen öğrenciler kayıtlarını e-devlet üzerinden elektronik kayıt veya Üniversitemiz web sitesi üzerinden web kayıt yöntemiyle iki şekilde yapabileceklerdir. Bu konuda size yardımcı olmak amacıyla aşağıdaki açıklamaları dikkatle okumanız önem arz etmektedir.

Dokuz Eylül Üniversitesi e-kayıt işlemleri

1- Elektronik kayıt öğrencilerimiz için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle (özel yetenek programları veya elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar) elektronik kaydı yapamayan öğrencilerimiz web kayıt yöntemi ile kayıtlarını yapabileceklerdir.

2- Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile http://turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemlerini yapabileceklerdir.

3- Elektronik kayıtta öğrencilerin yerleşme bilgileri ÖSYM verisinden otomatik olarak gelecektir. Askerlik durum bilgisi ve lise mezunu olup, olmadığınıza dair bilgi aynı ekranda yer alacaktır. Askerlik durumu kayıt olmanıza engel olmayacaktır. Ancak lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler web kayıt yöntemi ile kayıt yapabileceklerdir.

4- Kayıtlarını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkodlu çıktı alabileceklerdir.

5- Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler birimlerimizce duyurulan tarihte istenilen belgeleri ve diğer şartları sağlamaları halinde ders kaydı yapabileceklerdir.

6- İkinci öğretim programlarına yerleşen öğrencilerimizin ders kaydı yapabilmeleri için öğrenim ücretlerini yatırmaları gerekmektedir. Öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini, Üniversitemiz internet adresinden (http://www.deu.edu.tr veya http://ogrenci.deu.edu.tr) öğrenci numaraları ile öğrenim ücretleri hakkındaki duyuru ilan edildikten sonra İş Bankası şubelerinden öğrenci numarasını belirterek yatırabileceklerdir.

7- Elektronik kayıt yapan öğrencilerimizin daha sonra DEBİS girişişinden giriş yaparak web kayıt yönteminde belirtildiği gibi elektronik kayıt sisteminde yer almayan bilgileri doldurmaları Üniversitemizdeki öğrencilik yaşamları açısından önem arz etmektedir.

8- Elektronik kayıtlar 28 Temmuz-05 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

9- Elektronik kayıt ile ilgili kılavuza http://yoksis.yok.gov.tr/downloads/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

10- Üniversitemizin hazırlık sınıfı bulunan kurumlarını kazanan ve elektronik kayıt yapan öğrencilerin “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Sınav 10-11 Ağustos 2015 tarihlerinde Yabancı Diller Yüksekokulunda yapılacaktır. (24 Sokak No:2 Dokuzçeşmeler Buca/İZMİR).Yabancı Dil Muafiyet Sınavı hakkındaki bilgileri (sınav tarihi, sınav saati ve yerlerini) www.ydy.deu.edu.tr adresinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.(Tel: 232 420 44 25)

B-WEB KAYIT İŞLEYİŞİ

Üniversitemize yerleşen adaylara bir zarf gönderilmektedir. Bu zarfın içinde kullanıcı bilgileri (DEBİS Hesabınız ve Şifreniz) bulunmaktadır. Bundan sonraki işlemlerde sizi öğrenci numarasından tanıyacağız. Bunun için öğrenim süresince öğrenci numaranızı doğru kullanınız ve unutmayınız. Kayıt işlemleri web sitemizden yapılmaktadır. Ancak bu işleme başlamadan önce ilk olarak öğrenci öğrenim ücreti (İkinci Öğretim Programlarına yerleşen adaylar) olan mali yükümlülüklerinizi yerine getirmeniz gerekmektedir. Ödemelerinizi havale ücreti ödemeksizin herhangi bir Türkiye İş Bankası Şubesinden öğrenci numaranızı vererek nakit olarak yapabilirsiniz. Ödeme makbuzunu özenle saklayınız. Banka ile yapılan işlemler sistemimizde online olarak anında güncelleşmektedir. Sonra web ten kayıt işlemlerinize başlayabilirsiniz. Web üzerinden kayıt işlemleri: 27/07/2015 tarihinden itibaren başlayacaktır.

Bu işlemlerde size yardımcı olmak için izleyeceğiniz adımlar aşağıda belirtilmiştir; http:/www.deu.edu.tr adresinden web sitemize giriş,
DEBİS girişine gelerek debis hesabınızı (öğrenci numaranı[email protected]) ve şifrenizi (doğum tarihiniz GG/AA/YYYY şeklinde) yazarak menüye giriş,
Sol tarafta Öğrenci İşleri altında “Yeni Kayıt 2015” adımını seçerek kayıt bilgilerinizi gireceğiniz sahaya geleceksiniz.
Burada sırasıyla;
1-Anket
2-Kişisel Bilgiler
3-Aile Adres Bilgileri
4-Kimlik Bilgileri
5-Öğrenci Durum Bilgisi
6-ÖSYM Bilgileri yer almaktadır.
Bilgi girişlerinizi tamamladıktan sonra son bir kontrol yaparak kayıt onayınızı verebilirsiniz.

Daha sonra belirtilen tarihlerde ve yerlerde yerleştirildiğiniz Fakülte/Yüksekokulumuza kayıt için gerekli belgelerinizi teslim ederek kayıt işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız.

Üniversitemizin hazırlık sınıfı bulunan kurumlarını kazanan öğrencilerin “Yabancı Dil Muafiyet Sınavı” na katılmaları zorunludur. Muafiyet sınavıyla ilgili detaylı bilgileri ve tarihleri www.ydy.deu.edu.tr adresinden öğrenebilirsiniz.

Ayrıca örnek çıkmış muafiyet sınav sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

deu-kayit-tarihleri

Kesin kayıt için gerekli belgeler

1- Lise Diploması ya da yeni tarihli “Mezuniyet belgesi” (Başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine geçmez.) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge.(METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

2- Yeni çekilmiş 4.5 x 6 cm. ebadında 12 (on iki) adet fotoğraf.

3- Sağlık raporu alması gereken Bölüm/Programlar; a) Torbalı MYO Sondaj Teknolojisi Programı, Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım ve Odyometri Programları ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nu kazanan adaylar, 2015 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzundaki koşulları sağlamak şartıyla tam teşekküllü resmi bir hastaneden veya Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinden alabileceklerdir. b) Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime A), Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği (UOLP-Maine Maritime A) Bölümlerini kazanan adayların normal sağlık raporu yerine Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nden “GEMİADAMI SAĞLIK YOKLAMA BELGESİ” almış olmak. Adayın almış olduğu “GEMİ ADAMI OLUR” ibaresi taşıyan sağlık raporunu yapılacak olan mülakat ve beden eğitimi sınavından önce sınav komisyonuna ibraz etmesi gerekir.

4- Öğrenim ücretinin (İkinci Öğretim Programlarına yerleşen adaylar) yatırıldığına ilişkin banka dekontu.

5- ÖSYS Sonuç Belgesi

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye