Sınavlar

Düşük Puanlı İş Garantili Bölümler

Düşük Puanlı İş Garantili Bölümler Ve Tanıtımları

Üniversite sınavıyla herkes kendine bir kariyer planlaması yapmak için bir bölüm seçerken, bu bölümün iş imkanlarını ve gelecekte ona sağlayacağı yaşam standartlarını analiz ederek karar verir. Bu da günümüzde popüler ve kazançlı meslek alanlarına olan rağbetin artmasına sebep olur. Ülkemizde kazancı ve iş imkanı yüksek olan birçok meslek dalı için yüksek yerleştirme puanları gerekirken, günümüzde gelişen meslek alanları ile birlikte düşük puanla da iş garantili mesleklere girebilmekte mümkün hale geldi. Bu konumuzda sizlere düşük bir puan alsanız dahi iş garantisi olan mesleklerden bazılarını tanıtacağız. İşte düşük puanlı ve iş garantili bölümler;

1) Deri Mühendisliği: İş imkanı en fazla olan ve ülkemizde sadece Ege Üniversitende bulunan bu bölüm için çok sayıda fabrika ve kuruluşta eleman ihtiyacı bulunuyor. Mezun sayısı oldukça az olan bu bölümde öğrenciler 3. Sınıftan itibaren iş hayatına atılabiliyor. Maaşları da oldukça olgun olan bu meslek dalı için, iş yükü çok ağır olmasa da çalışma ortamının ağırlığı birçok kişinin önyargısına sebep olabiliyor.

2) Hemşirelik: Devlette atanması en kolay meslek dallarından birisi olan hemşirelik, Türkiye’nin her noktasında ihtiyaç duyulan ve KPSS atamalarında yaklaşık %70’lik bir bölümü kapsayan iş garantili bir bölümdür. Türkiye’de neredeyse her üniversitede bulunan bu bölümün mezunu çok olsa da ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Maaşları da günümüz ücretleri arasında dolgun bir maaş olarak görülmektedir. Üstelik devlet güvencesinde bir bölümdür.

3) Yazılım ve Bilişim Mühendislikleri: Bu bölüm ülkemize yeni kazandırılan bölümlerden birisi olup gittikçe popülerleşmektedir. Şu anda oldukça fazla ihtiyaç duyulan, bunun yanında bireysel çalışabilme imkanına da sahip olan bu meslek dalında, kendilerini geliştirdikleri ve işlerinde uzmanlaştıkları takdirde çok yüksek maaşlara iş bulabilme imkanına sahiplerdir. Ancak ilk mezun olunduğundan çabucak iş bulunabilse de maaşları 1200+ TL civarlarında olabilmektedir.

4) Elektrik Elektronik Mühendisliği: Ülkemizdeki köklü bölümlerden bir tanesi olup günümüzde hala popüleritesini koruyan ve çok fazla iş alanı olan bir bölümdür. Şu anda çok sayıda üniversitede bulunan bu bölüm için çok sayıda elemanda yer aldığı için başlangıç maaşları 1300 – 1800 arası olabilmektedir. Ancak kendini geliştirecek kişilerin çok yüksek meblağlarda maaş alabilmesi mümkündür.

5) Odyoloji: İlk çıktığında çok düşük bir puanla alım yapan ancak günümüzde puanında yüksek bir artış sağlayan, iş garantili ve yüksek kazançlı bir sağlık bölümüdür. İş seçenekleri geniş ve bireysel iş yeri kurma imkanı sağlayabilen bir meslek dalıdır. Ülkemizde yüksek derecede ihtiyaç duyulan bu bölüm için özel sektörde ciddi meblağlarda maaş seçenekleri sağlanırken, devlet içerisinde de dolgun maaş seçenekleri sağlanabiliyor. Kişisel yer sahibi olan kişi sayısının da az olması bireysel çalışmaya olan isteği arttırıyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye