Gelir Uzman Yardımcılığı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı A Kadro meslek olup yalnızca KPSS A Grubu sınavından 70 üstü alan adayların başvurduğu bir sınavdır. Hemen her yıl ortalama 2000 aday Gelir Uzman Yardımcısı, adayların dilinde GUY olabilmek için sınava girmektedir.
Sınavda 2 tarih, 25 hukuk, 25 maliye, 23 iktisat, 25 muhasebe toplamda 100 soru çıkmaktadır. GUY başvurusu yapmak için öncelikle Gelir İdaresi Başkanlığına ait http://sinav.gib.gov.tr/ bağlantısına gitmeniz gerekiyor.
1.adım
Karşınıza çıkan ekrandan sol alt köşede KAYIT OL butonuna tıklayarak telefon, e-posta gibi alanları doldurun. Ardından hem telefon hem de e-posta adresinize gelen şifre ile sınav başvuru bağlantısından GİRİŞ yapın.
2.adım
Giriş yaptıktan sonra karşınıza “kişisel bilgiler, iletişim bilgileri, önceki sınav bilgileri, tercih bilgileri, öğrenim durumu bilgileri, kpss bilgileri, yabancı dil bilgileri, erkek adaylar için askerlik bilgisi, iş deneyimi bilgisi, aile bilgisi, sağlık bilgisi, kurs-seminer-staj bilgileri, üye olduğunuz dernek veya kuruluş, kovuşturma, suç ve ceza bilgileri, referans, adayın özgeçmişi, fotoğraf” sekmelerini sırayla hatasız şekilde doldurmanız gerekmektedir.
Yıldızlı alanların doldurulması zorunludur. Özellikle özgeçmiş alanını düzenlerken dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü mülakata katılmaya hak kazandıktan sonra özgeçmiş bilgileriniz mülakat komisyonunca okunmaktadır.
Adaylar en çok fotoğraf yüklerken sorun yaşamaktadır. 50 Kilobaytı geçmeyecek şekilde erkek adayların sakalsız, takım elbiseli, kız adayların da kurumu temsil edecek bir kıyafette fotoğraf yüklemeleri önemlidir. Fotoğraf boyutunuz 50 KB’den yüksekse fotoğrafınızı facebooka yükledikten sonra yeniden indirerek boyutunu düşürebilirsiniz.
Başvuru öncesi bilgilerin kaybolmaması adına her sekmeden sonra taslak olarak kaydet butonuna basarak olası bilgi kayıplarını önleyebilirsiniz.
GUY başvurusunda adayların en çok dikkat etmesi gereken nokta tercih bilgileri kısmıdır. Başvuru yapacağınız şehirde ilçe varsa istediğiniz ilçeleri sırayla alt alta listelemelisiniz. Aksi takdirde mülakatı geçmenize rağmen sıralamanız kötüyse gelir uzman yardımcısı olamayabilirsiniz. Örneğin;
14 Mayıs 2017 tarihinde yapılacak sınavda İzmir merkezin 120 kontenjanı bulunurken 7 İzmir ilçesinin 30 kontenjanı bulunmaktadır. Mülakat sonucunda sıralamanız 120-150 arasındaysa ve siz yalnızca İzmir Merkez tercihini yaptıysanız kontenjan dışı kalmış olacaksınız.
Son olarak başvuru bilgilerini eksiksiz girdiğinize emin olduktan sonra GÖNDER butonuna basarak başvuru işlemini sonlandırın. Bazı adaylara butonu tıkladıktan sonra ADAY NUMARASI verirken bazı adaylara başvuru sonrası bu numara verilmemekte. Sanıyorum sistemsel bir sorun. Endişeye kapılmayın. Sistemden çıkış yapın ve yeniden girdikten sonra Tamamlanan sınav başvurularınızı görüntülemek, sınav giriş belgesi çıktısı ve sınav sonucunuza ilişkin bilgiler için tıklayınız
linkine tıklayın. Bu alanda Aday numaranız yazmaktadır.
Başvuru süresi boyunca bilgilerinizi istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz.
Ek bilgi; başvuru esnasında sosyal medyadaki spekülatörlerin gönderilerini görmezden gelin.
Hepinize hem sınav hem de mülakat sürecinde başarılar dilerim.