Haberler

Göztepe ve Dokuz Eylül Üni. arasında protokol imzalandı

Göztepe ve Dokuz Eylül Üniversitesi arasında eğitim protokolü imzalandı

İmzalanan eğitim protokolünden önce Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Başkan Vekili Talat Papatya, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün konuşma yaptılar.

Göztepe adına önemli bir işbirliğine imza atıyoruz diyen Başkan Mehmet Sepil, “Spor kulübü olarak eksik olan bir tarafımızı tamamlıyoruz.  Ülke olarak dünya ekonomisinde 20 ülke arasında yer almamıza rağmen aynı şeyi spor ekonomimiz ve sportif başarılarımız adına söyleyemem. Spor yöneticileri olarak kulüpleri başarılı kılmanın yanında    geleceklerini de planlamak zorundayız. Altyapı sorunu Türk sporunun en büyük eksikliğidir. Altyapı derken sadece tesisleşme, sporcu yetiştirmeden söz etmiyorum. Kulüplerin ekonomilerini yöneten başkan ve yöneticilerin kanunlarla sorumlu hale getirilmesi gerekmektedir. Kısa sürede başarı elde etmek için yapılan hamleler kulüpleri gelecekte ciddi sıkıntılar altına sokmaktadır ”dedi.

Bu Başarıyı İzmir İçin de İstiyoruz
Göztepe benim çocukluk hayalimdi diyen Başkan Mehmet Sepil; “Kulübü devraldıktan sonra yeni yapılanmaya gittik. Kalıcı başarılar için çalışacağız. Biz bu çabayı sadece Göztepe için değil İzmir için istiyoruz. 1,5 milyon nüfuslu Barcelona şehrini dünyada tanımayan yok. Futbolun şehirlere olan katkısının en iyi örneğidir. Biz Göztepe’de sadece şampiyonluklar yaşamak için planlar yapmıyoruz. Göztepe’nin geleceğini garanti altına almak, dünyanın farklı takımlarına teknik direktör ve futbolcu gönderen bir kulüp olmak için çalışıyoruz.” dedi.

Bilim ve Teknolojiyi Kullanacağız
Dokuz Eylül Üniversitesi ile imzalanan İşbirliği Protokolü sayesinde çalışmalarımızda daha çok bilim ve teknolojiyi kullanacağız diyen Mehmet Sepil; “ Böyle değerli işbirlikleri Göztepemiz’in geleceği adına atılmış önemli adımlar olduğunu dile getirdi.

Mehmet Sepil’in ardından bir konuşma yapan Başkan Vekili Talat Papatya; “Üniversite-spor kulübü işbirliğinde düşünce çerçevemizi mutlaka geniş tutmamız gerekiyor. Genel olarak okullar dünyanın pek çok ülkesinde iyi birer sporcu kaynağıdır, öyle de olmalıdır. Oysa bizde bu durum pek de öyle değildir. Bizde okulun eğitim kalitesi, başarı seviyesi ne kadar yükselirse çıkardığı sporcu sayısı da o sportif başarısı o ölçüde düşer.  Ağır takım sporlarını okulla birlikte yürütmek zordur. Ama ABD en tehlikeli sokaklardan gelen oyuncuları alıp önce okullu sonra da dünya çapında sporcular yapabiliyorsa, biz de yöntemlerimizi gözden geçirmeliyiz.

Üniversite kulüp işbirliği, doğru yönetilmesi ve meyvelerini verebilmesi halinde günümüzde kesilen pek çok ahkamı anlamsız kılacak, sporu bilimin bütün disiplinlerinden yararlanır hale getirecektir. Bilimi kullanan, bilimden daha çok yararlanan spor ve sporcuların olduğu kulüplerde ölçme de değerlendirme de adil olacak, bütçeler akıllı kriterlerle kullanılacaktır. Ben, akademik dünyanın da sporun kazanma hırsı, çalışma disiplini ve fedakarlık gibi özelliklerinden önemli örneklemler çıkaracağı ve yararlanacağı kanısındayım. Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olan 9 Eylül Üniversitesi’yle Göztepe’nin işbirliği eminim ki yakın bir gelecekte öncelikle bizim topluluğumuza önce çok nitelikli spor insanları ardından da kaliteli sporcular kazandıracaktır.
Göztepe Spor Kulübü bu işbirliği ile istikametinin neresi olduğunu açıklıkla ifade etmiş olmaktadır. Biz, genç fikirlere açık ‘akademinin’ görüşlerine itibar eden ve kendisine bu ışıkta bir gelecek kurmaya çalışan bir kulübüz. Çünkü en başta bir İzmir kulübüyüz. Bu sorumluluğumuz da bizi bilime ve bilim adamlarına kulak vermeye ve müşterek çalışmalar yapmaya zorunlu kılıyor.
Daha çok sporcu ve spor insanı yetiştirmemiz ve bu kalifiye insanları kullanmamız gerekiyor.
Ben 9 Eylül Üniversitesi ile başlayan bu işbirliğimizi çok önemsiyor ve gelecekte İzmir merkezli bir sporcu ve spor insanı kaynağı yetiştirmesine katkıda bulunacağına yürekten inanıyorum.
Unutmayın Göztepe sadece bir futbol kulübü değildir. Çok güçlü bir altyapısı olan, tenisten hentbole,  triatlona kadar pek çok amatör alanda faaliyet gösteren ve bu alanları zaman içinde artırmayı planlayan “sporcu” bir kulüptür.” dedi.

İşbirliğinin başlamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Vekilimiz Talat Papatya konuşmasını Mevlana’nın  “Bir mum diğer mumun ışığını yakmakla ışığından bir şey kaybetmez.” diyerek noktaladı.

Başkanvekilimizin ardından kürseye çıkan Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulları Müdürü Prof. Dr. Atalay Arkan; “İletişim teknolojileri çok geliştiği için artık bilgiye ulaşmamız çok kolay. Bizlerde dünyada başarılı kulüpleri yakından takip ederek başarıyı yakalamamız gerekir. İmzalanan bu protokolle Göztepe Spor Kulübü ve Dokuz Eylül Üniversitesi olarak gelişmeleri yakından takip edip, çizdiğimiz yol haritaları ile başarıya ulaşacağız” dedi.

Son olarak konuşma yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Mehmet Füzün; “ Öğrenci sayısı açısından İzmir’in en büyük üniversitesiyiz. Birçok bölümü içinde barındıran sanatçı, denizci, doktor yetiştiren kimliğimizin  yanında bu işbirliği ile de  bundan sonra spor bilimine hizmet eden, sporcu yetiştiren bir üniversite olmak istiyor ve bu işbirliği protokolünde emekleri geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Konuşmaların ve imzalanan işbirliği protokolünün sonrasında moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. İsmet Tok’un yaptığı “Futbol Antrenörlüğünde Başarının Sırları” konulu panele geçildi. Yapılan panelin konukları Göztepe teknik direktörü Metin Diyadin ile Göztepe futbolsusu Halil Akbunar ve Ertuğrul Aslan konukların sorularını yanıtladılar.

Kaynak: http://www.goztepe.org.tr/default3.asp?id=3357

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye