Kaymakamlık Sınavı Kitap Tavsiyesi
Kaymakamlık ülkemizin en prestijli mesleklerinin başını çekmektedir. İİBF, SBF, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi ve Hukuk Fakültesi mezunlarının katılabildiği sınav genellikle her yıl yapılmaktadır. Ortalama 100 alım yapılmakta ve sınavı 4 katı aday kazanmaktadır. Bu yazımızda sizlere kaymakamlık sınavı için kaynak tavsiyelerinde bulunacağız. Öncelikle kaymakamlık sınavında hangi derslerden sorumluyuz onlara göz atalım;
Kaymakamlık Sınav konuları: Türkçe (%15), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-ekonomik Yapısı (%10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%10) ile ilgili sorulardan, Anayasa Hukuku (%10), İdare Hukuku (%20), Türkiye’nin İdari Yapısı (%8), Türkiye’de Mahalli İdareler (%7), Ekonomi (%15) ile ilgili sorulardan oluşacaktır. Soruların konu içerisindeki oranı %20 oranında eksik veya fazla olabilecektir.
Kaymakamlık Sınavı kitap tavsiyesi
* Anayasa hukuku > Ahmet Nohutçu konu anlatımlı kitap
* İdare hukuku > Ahmet Nohutçu konu anlatımlı kitap
* Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları > Politicus Açık Uçlu Sorular Kitabı
* Mikro ve Makro İktisat > Herhangi bir iktisat konu anlatımlı kitabı olabilir.
* Türkiye’nin Sosyo Ekonomik Yapısı> Politicus Türkiye’nin Sosyo Ekonomik Yapısı Konu Anlatım Kitabı
* Tarih > Politicus İnkılap Tarihi (AİİT)
* Türkiye’de Mahalli İdareler > Politicus Açık Uçlu Sorular Kitabı
* Türkçe herhangi bir kaynak
Değerli arkadaşlar Türkçe‘de yazım yanlışı, verilen cümleye uygun atasözü, deyim, noktalama işaretleri çıkmaktadır. Türkçe için ek çalışma yapılmasına gerek yok. Eğer yazım yanlışı ve noktalamada sorun yaşıyorsanız sadece bu konulara çalışın. Atasözü ve deyimlerin nasıl geleceği muamma.
Tarihte Trablusgarp Savaşı sonrasından sorumluyuz. Yani Osmanlı ve öncesine bakmanıza gerek yok. Son yapılan kaymakamlık sınavındaki tarih sorusu: Eskişehir-Kütahya savaşları sırasında Atatürk’ün eğitime önem verdiğini gösteren ve Ankara’da yapılan kongrenin adı nedir? (Maarif Kongresi)
Hepsinden önemli kaymakamlık sınavına çalışırken bol bol soru çözülmeli. Zira sınav açık uçlu. Bu yüzden sınavda nasıl ve nereden soru gelebileceğini soru çözerek tahmin edebilirsiniz. Piyasada belli başlı açık uçlu soru bankası var.
Kaymakamlık sınavı deneme tavsiyesi
* Politicus Kaymakamlık Denemesi
* 4T Kutluay Kararlı Açık Uçlu Kaymakamlık Denemesi
* KAS Açık Uçlu Kaymakamlık Denemesi
* KAS İktisat denemesi
* KAS İnsan Hakları ve Demokratikleşme denemesi
Sosyal medyada Kaymakamlık sınavına hazırlık grubu tavsiyesi
İns: https://www.instagram.com/kaymakamliksinavi/
Facebook hazırlık grubu: https://www.facebook.com/groups/kaymakamadayligisinavi/
Bu kaynaklar fazlasıyla işinizi görecektir. Kaynak alırken lütfen 2016 ve 2017 yılında yapılan değişiklikleri dikkate alarak yeni baskıları alın veya eski baskıların üzerine değişen alanlara not düşün.