KPSS İle Şoför Memuru Olmak?
Hangi kurum olursa olsun müracaat hakkı kazanabilmek için ilk önce yapılması gereken işlem KPSS’ ye girmektir. Çünkü alınacak olan personelin sıralaması da buradan alınacak puanlar niteliğinde olur. Bu KPSS ile şoför alımı içinde geçerli olan durumdur. Şu an KPSS’ ye girmiş ancak herhangi bir yere yerleştirilememiş olanda bir çok adayın olduğunu biliyoruz dolayısıyla bu adaylardan en fazla gelen sorular arasında KPSS ile şoför alımı nasıl yapılır? sorusunun da olduğunu görebiliyoruz. Dilerseniz bir kamu dairesinde şoförlük için nasıl başvurursunuz ve nasıl bir yol izlemeniz gerekiyor size kısaca özetleyelim. Öncelikli olarak her kurumda olduğu gibi şoför alımında da bir takım özel şartların olduğunu bilmeniz gerekir.
2016 yılına bakarsanız ilk dönemde 86 adet şoför kadrosunun açılmış olduğunu görebiliriz. İnternetten bir gezinti yaptığınız da bu kurumları da görebilmeniz mümkündür ancak biz yardımcı olabilmesi açısından birkaç tanesinin ismini sizinle paylaşalım Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü,
BAŞVURMA ÖZEL ŞARTLARI
Bu alana başvurabilmek için ön lisans ve de ortaöğretim mezunu olmanız gerekiyor. Bu durumda ilköğretim mezunlarının da bu kadroya alınamayacak olduklarını da görebiliyoruz. Birçok kurum aslında kendi içerisinde bu şekilde bir kadro oluşturuyor dolayısıyla buradaki asıl mesele tercihlerin güzel bir şekilde yapılması ve şoför alacak olan kurumların daha öncesinden takip ediliyor olması gerekir. Şoförlük mesleği diğer kamu dairelerinde çalışan insanlardan biraz daha farklıdır. Bu nedenle de bu aslında sizin çalışacağınız kurumla alakalı bir durumdur. Çünkü bazı kurumlarda şoför kadrosu vardır ancak şoförlere yapacak fazla bir iş düşmediğinden dolayı çok fazla görev alamazlar ancak bazı kurumlar vardır ki burada şoförler biraz daha fazla çalışmak zorundadırlar.
KAMUDA ÇALIŞAN ŞOFÖRLER NE KADAR MAAŞ ALIYOR?
Şoförlerde normal memurlar kategorisinde hizmete tabidirler. Bu nedenle de 08.00-17.00 saatleri arasında çalışırlar. Burada şoför maaşları onların derecesine göre değişiklik gösterir. Çünkü üniversite mezunu ve ortaöğretim mezunu şoförler olacağından rakamlar biraz esneklik gösterebilir. Ancak şoförlerin aldıkları maaş miktarları 2100-2400 TL arasında değişiklik gösterir.