Sınavlar

KPSS’de Hangi Oturumlara Gireceğim?

Üniversiteler öğrencileri KPSS’ye hazırlamadığı için hayatımızı şekillendiren bu sınav hakkında çok az bilgiye sahibiz. Bu bilgilere ancak kpss kurslarının rehberlik bölümünden öğrenebilmekteyiz. Bu yazımda sizlere KPSS’ye giren adayların hangi oturumlara gireceğini yazmaya çalışacağım. İşe ilk önce KPSS’nin ilk oturumu olan genel kültür ve genel yetenek testi sınavından başlayacağım. P1, P2 ve P3 puanıyla alım yapan kurumlara başvurabilmek için ilk oturuma girmek zorundasınız. Genellikle GK-GY testinin bulunduğu ilk oturum cumartesi günü yapılmaktadır.

Mühendislik Fakültesi, İletişim Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi vb. fakültelerden mezun olan adaylar devlet memuru olabilmek için ilk oturuma girmelidir. Ancak önemle belirtmem gerekir ki ilk oturuma tüm adayların girmesi gerekmektedir. Örneğin öğretmen adayı da, iletişim fakültesi mezunu aday da hukuk fakültesi mezunu aday da bu sınava girmek zorundadır. Aksi takdirde puanı hesaplanmayacaktır.

KPSS A Grubu öğrenciler hangi oturumlara girecek?

* Alan grubu öğrenciler cumartesi günü sabah oturumunda GK-GY testini çözecektir. (120 soru)
* Pazar sabah oturumunda ise maliye, muhasebe, iktisat, işletme, hukuk testlerinin bulunduğu alan testini çözecektir. (150 soru)
* Pazar öğleden sonraki oturumda ise Kamu Yönetimi, Ekonometri, İstatistik, Çevre Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler, Uluslararası İlişkiler testlerini çözmek zorundadır. (Her testte 30 soru bulunmaktadır.)

A Grubu öğrencileri için altın değerinde bir tavsiyede bulunacağım. Girdiğiniz 3 oturumda da tüm testlerden en az 1 tane işaretleyin. Aksi takdirde bazı puan türleriniz hesaplanmayacaktır. Örneğin kamu yönetimi mezunu Mustafa sınava girdiğinde ekonometri, uluslararası ilişkiler, istatistik, ekonometri testlerinden de en az 1 tane işaretlemelidir.

ÖABT Grubu öğrenciler hangi oturumlara girecek?

ÖABT, öğretmen alan bilgisi testidir. Öğretmen adayları da üç farklı sınava girmektedir.
* Cumartesi sabah oturumunda GK-GY testi (120 soru),
* Cumartesi öğleden sonraki oturumda Eğitim Bilimleri testi (80 soru)
* Bir sonraki hafta pazar günü yapılacak olan üçüncü oturumda ise 50 soruluk ÖABT testlerini çözmek zorundadır. Tüm testlerin katsayıları hesaplandıktan sonra P121 puan hesaplama yapılmaktadır.

İlgili Makaleler


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye