Haberler

Öğrenciler YGS’ye Kalan Son 1 Ayı Nasıl Değerlendirmeli

Öğrenciler YGS’ye Kalan Son 1 Ayı Nasıl Değerlendirmeli

YGS’ye kalan sayılı günlerle birlikte birçok öğrenciyi sınav telaşı sardı. Birçok öğrenci bu süreçte nasıl çalışması gerektiğini kestiremezken, birçok öğrenci bu son süreçte büyük sıkıntılar yaşayabilmektedir. Bu yazımızda YGS’ye kalan bu 30 günlük süreçte sınava hazırlanan öğrencilerimiz için nasıl çalışması gerektiğine değineceğiz.

”Konu eksiği tamamlama ve ritmik tekrarlar yapılmalıdır.”

Bu süreçte başarı yüzdenizin az olduğu konuları tespit etmeli ve bu konuların üstüne giderek bol soru çözmelisiniz. Bu süreçte sınavda çıkma oranı yüksek olan konulara yönelmeniz hem süre hem de getireceği net bakımından daha faydalı olacaktır. İlk 2 ila 3 hafta arası bu sistemi uygulamalısınız. Son haftalarda ise günlük konu çalışması yapmak yerine ritmik tekrarlar ile daha önce çalıştığınız konulara göz gezdirmeli ve 25-50 arası konu testleri ile bilgilerinizi tazelemelisiniz. Bu şekilde konuları zihninizde tekrar canlandırabilir ve sınava konu eksiğinizin büyük bir kısmını kapamış bir şekilde hazır olabilirsiniz.

”Her gün deneme sınavı yapmalısınız.” 

Sınava kalan bu kısa sürede öncelikle sınav psikolojisine ve sınav sistemine adapte olmanız gerekiyor. Bu yüzden de sınav kuralları çerçevesinde hergün bir deneme yapmalısınız. Denemeyi yaparken sabah erkenden kalkıp sınav sistemine uygun saatlerde denemeleri yapmaya özen göstermelisiniz. Bu şekilde kendinizi sınava adapte edebilir, deneme tecrübesi kazanarak yorumlama kabiliyetinizi geliştirirsiniz.

Sınava kalan son iki haftada ise bu deneme sayısını 2’ye çıkartmalısınız. Konu çalışmak yerine artık ritmik tekrar yapacağınızdan daha fazla boş vaktiniz olacaktır. Bunu iki veya daha fazla deneme çözerek pekiştirmelisiniz.

”Denemelerdeki hataların üzerine gitmelisiniz.”

Denemeleri sadece durumunuz görmek için yapmamalısınız. Denemeleri yapma amacınız her zaman takıldığını yerleri tespit edebilmek, netlerinizi arttırabilmek için hangi zayıf yönlerinizin üzerine gitmeniz gerektiğini görmektir. Bu yüzden de deneme yaptıktan sonra en azından 1 saatinizi bunları tespitinde ve denemelerde yapamadığınız soruların çözümüne ayırın. Yapamadıklarınızı ayırıp hocalarınıza yada bir bilene mutlaka sorun. Bunları yapmak size kesinlikle zaman kaybettirmeyecek, aksine belki iki saat boyunca konu çalışmasıyla edinebileceğiniz bilgileri sizlere kazandırabilecektir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye