Bölüm Tanıtımları

Uçak-Gövde-Motor Bölüm Tanıtımı

Havacılık sektörünün en önemli bölümlerinden bir tanesi olan ve uçak atölyelerinden devlet içerisinde ARGE alanlarına kadar birçok yerde ihtiyaç duyulan bu bölüm, uçak imalatı ve onarımı gibi birçok ARGE işleminde görev alan teknisyenler yetiştiren bir bölümdür. Ülkemizde yıllardır Anadolu Üniversitesi bünyesinde mezun veren bu bölüm, 2014 yılı itibariyle daha çok üniversiteye ulaşmış ve yaygınlaşmaya başlamıştır.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Mezunları Ne İş Yapar?

Bu bölüm mezunları, uçakların onarımı ve tamiratının yapıldığı ARGE alanlarında, uçak mühendislerinin gözetimi altında müdahale, bakım ve onarım işiyle yükümlü teknisyenlik görevini üstelenirler.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Kaç Yıllıktır?

Başlangıçta 2 yıllık olarak başlatılan bu bölüm, 2014 yılı itibariyle 4 yıllık eğitime dönüştürülmüş ve öğrencileri lisans mezunu olarak diploma almaya başlamıştır.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Hangi Puan Türü İle Alım Yapar?

SAY puan türü ile alım yapmaktadır.

Uçak-Gövde-Motor Taban Puanları bağlantısına tıklayarak bölümün taban puan, tavan puan, başarı sıralaması ve kontenjan bilgilerine tablo halinde ulaşabilirsiniz.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü İçin En İyi Üniversiteler Hangileridir?

Günümüzde az sayıda üniversite yer alan bu bölüm için en köklü eğitimi tabi ki yıllanmış tecrübesiyle Anadolu üniversitesinden almak mümkündür. Akabinde tercihimiz Kocaeli Üniversitesi olacaktır. Bu iki üniversite hem eğitimi hem de jeopolitik konumu açısında bu bölüm için en ideal üniversitelerdir. Bu bölüm için özel üniversiteler pek tavsiye edilmemektedir.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Mezunları Nerelerde Çalışır?

Bu bölümden mezun olan kişiler hava limanlarının teknik bakım merkezlerinde, özel hava yolu şirketlerinin ARGE bölümlerinde, havacılık şirketlerinin proje danışmanlıklarında, TAİ, HAVELSAN, TUSAŞ gibi şirketlerin ARGE bölümlerinde ve havacılık fakültelerinin akademik departmanlarında çalışabilmektedirler.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Mezunları Kolay İş Bulabilir Mi?

Evet bu bölümün mezun sayısı henüz ihtiyacı karşılayamamakta ve artan havalimanları ve gelişen havacılık sanayisi ihtiyacın daha da artmasını sağlamaktadır. Bu yüzden de bu alanda iş bulabilmek teknisyenler için oldukça kolay olacaktır.

Uçak-Gövde-Motor Bölümü Mezunları Ne Kadar Maaş Alır?

Mezunları için iş bulma imkanlarının yanı sıra tatmin edici maaşlarıyla da dikkat çeken bir bölümdür. Örneğin THY bünyesinde çalışan bir teknisyenin azami maaşı 4000 TL kadardır. Bu miktar ekstralarla birlikte 5000 TL’ye kadar da ulaşabilmektedir. Tabi ki iş pozisyonu maaşın miktarında etkilidir. Bir proje danışmanı ile sahada yer alan teknisyenin maaşları eşit değildir.

Uçak-Gövde-Motor Bölümünün Geleceği Parlak Mıdır?

Türkiye’de havacılık sanayisinin hızla yükseldiği ve dünyada en hızlı büyüyen havacılık sanayisinde 2.liği almasıyla birlikte bu bölüme olan bakış açımızda oldukça pozitif olmaya başladı. Uçak sayılarının artması, 3. havalimanın açılması ve ülkemizde hemen hemen her yerde havalimanının bulunması bu bölümdeki insanlara ihtiyaç duymamızı sağlamakta ve geleceğinin çok parlak olduğunu düşünmemize yol açmaktadır. Bu yüzden de ilgi alanınızda ise bu bölümü tercih edebileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. iş falan bulunmuyor herşey torpil… inanmayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


Başa dön tuşu

Bu kapanacak 7 saniye