Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Yazısı
Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Yazısı
Yeditepe Üniversitesi “Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” mottosuyla 1996 yılında İstek Vakfı tarafından kurulan vakıf üniversitesidir. Yeditepe’nin merkez yerleşkesi “26 Ağustos Kampüsü”dür. Diş hekimliği dışındaki tüm lisans ve yüksek lisans programları bu kampüste yer almaktadır. Diş hekimliği binası Bağdat Caddesi üzerindedir. Kurucusu Bedrettin Dalan, İstanbul’un ilk büyükşehir belediye başkanıdır.
Vakıf üniversiteleri arasında en fazla lisans programına (60) sahip üniversitedir. Aynı zamanda en fazla tercih edilen vakıf üniversiteleri arasında da yer almakta. Üniversitenin eğitim dili Türkçe, İngilizce, Almanca ve Fransızca’dır. Yeditepe Üniversitesi taban puanları bağlantısından güncel taban puan, başarı sıralaması, kontenjan gibi verilere ulaşabilirsiniz.
Değerli dostlar okuyacağınız üniversite iş yaşamınızı dolayısıyla hayatınızı etkileyecek. Bu yüzden tercih yapmadan önce üniversitelerin tanıtın günlerine katılarak kararınızı ona göre verin. Yazılar, videolar, öğrenci yorumları… bunlar bir yere kadar. Gidin ve okumak istediğiniz üniversiteyi canlı olarak görün!
Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Sayısı
Birinci öğretim | 25.864 |
İkinci öğretim | 84 |
TOPLAM | 25.948 |
Yeditepe Üniversitesi & Ulaşım
26 Ağustos Kampüsüne İETT otobüsleriyle Kadıköy’den ortalama 45 dakika, Taksim veya Mecidiyeköy’den yaklaşık 1.5 saat sürmektedir. Üniversitenin yakınından geçen otobüs hatları 19 (Kadıköy-Kayışdağı), 19F (Kadıköy-Fındıklı Mah.), 14KS (Kadıköy-Gölet-Sultanbeyli), 133F (Maltepe-Cevizli) ve 256 (Taksim – Yeditepe Üni.) numaralı İETT ve ÖHO hatlarıyla beraber, Kartal-Yeditepe Üniversitesi, Kadıköy-Küçükbakkalköy (Kayışdağı), Fındıklı-Küçükyalı ve Bostancı-Dudullu dolmuş hatlarıdır.
2019 yılı itibariyle İstanbulkart öğrenci bileti 1,25 ₺’dir. Aktarma ücreti ise 0,45-0,55 ₺ arası değişmektedir.
İstek AŞ’ye ait 80 servis aracıyla Çatalca, Silivri, Şile ve Sultanbeyli ilçeleri dışındaki tüm ilçelerden Yeditepe Üniversitesine öğrenci taşınmaktadır. Ayrıca 26 Ağustos kampüsü içinde 08.00-23.00 saatleri arasında 7 ring servisi de hizmet vermektedir.
Yeditepe Üniversitesi & Yemek
2019 yılı itibariyle Yeditepe Üniversitesi yemek ücreti 8.75 ₺’dir. Yemeklerin kalitesi orta seviyede denilebilir.
Yeditepe Üniversitesi & Barınma
Yeditepe Üniversitesi merkez yerleşkesi içinde 4.250 öğrenci kapasiteli kız ve erkek yurdu bulunmaktadır. Yurt odalarının büyük çoğunluğu 2 kişiliktir. Odalarda ortopedik yatak, çalışma masası, aynalı elbise dolabı, mini buzdolabı, cam raflı kütüphane ve internet bulunmaktadır. Yeditepe Üniversitesi oda fiyatlarına yemek ücreti dahil değildir.
Yurtta barınan öğrenciler sosyal tesislerde bulunan restoran, açık/kapalı yüzme havuzu, fitness salonu, squash salonu, sauna ve hamamdan faydalanabilmektedir.
Yeditepe Üniversitesi Kız Yurdu
Yeditepe Üniversitesi kız yurdunda odalar 1 ve 2 kişiliktir. Ödemeler dönemliktir. Yani hem güz hem de bahar döneminde ödeme yapmanız gerekmekte. Örneğin 2018-2019 eğitim yılı bahar döneminde kız yurdu tek kişilik odalar depozito dahil 11.250 ₺; iki kişilik odalar 5.900 ₺’dir. Yeni dönemde fiyatlar değişiklik gösterebilir.
Yeditepe Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu
Yeditepe Üniversitesi Erkek Öğrenci Yurdu odaları 1, 2, 3 ve 4 kişiliktir. Ödemeler dönemliktir. Yani hem güz hem de bahar döneminde ödeme yapmanız gerekmekte. Oda ücretleri odada kalan öğrenci sayısı ve odaların iç, dış ve kurangleze bakmasına göre farklılık göstermektedir. 2018-2019 eğitim yılı bahar dönemi yurt fiyatları;
- Tek kişilik dışa bakan oda 11.250 ₺; içe bakan oda 9.400 ₺
- 2 kişilik dışa bakan oda 5.900 ₺; içe bakan oda 4.600 ₺
- 3 kişilik dışa bakan oda 4.850 ₺; içe bakan oda 4.000 ₺
- 4 kişilik dışa bakan oda 3.950 ₺; içe bakan oda 3.650 ₺’dir. Fiyatlara depozito ve KDV dahildir.
Yeditepe Üniversitesi & Özel Yurtlar
Üniversitenin kendine ait yurtlarının oda fiyatlarının çok yüksek olduğunu söylemek mümkün. Bu yüzden öğrencilerin bir kısmı üniversiteye ulaşımın kolay olduğu ilçelerde özel yurtları tercih etmekte.
- Yeditepe Üniversitesine yakın kız yurtları
- Yeditepe Üniversitesine yakın erkek yurtları bağlantılarını kullanarak Yeditepe’ye yakın mesafedeki özel yurt ve apartları liste halinde görebilir ve detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
Yeditepe Üniversitesinde Bulunan Fakülteler
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Eczacılık Fakültesi
- Eğitim Fakültesi
- Fen ve Edebiyat Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- Hukuk Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- İletişim Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- Mimarlık Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Ticari Bilimler Fakültesi
- Tıp Fakültesi
Neden Yeditepe Üniversitesi
- Ülkemizde kurulan en eski vakıf üniversiteleri arasında yer aldığı için oturmuş bir kadrosu ve sistemi bulunmaktadır. Bu da Yeditepe’den mezun olan öğrencileri iş hayatında bir adım öne çıkarmaktadır.
- Yeşillik içinde, kampüs hayatını yaşayabileceğiniz, içerisinde yurt, kafeterya, spor salonu, kütüphaneyi barındıran güzel bir yerleşkeye sahiptir.
- Yeditepe’de öğrenci kulüpleri çok iyi çalışıyor. Kulüplerde ulusal bazda bir çok etkinlik yapılmakta. Öğrenci kulüplerine katılarak hem kendinizi geliştirebilir hem de sosyal çevrenizi artırabilirsiniz.
- Yeditepe’de hazırlık sınıfı zordur. Hazırlıkta yabancı dilinize yoğunlaşarak ilerleyen yıllarda bölüm derslerinizi de kolaylıkla geçebilirsiniz. Mezuniyet sonrası iyi bir İngilizce hemen hemen her kapıyı aralamanızı sağlar.
- Sosyal açıdan İstanbul’daki diğer vakıf üniversitelerine nazaran oldukça iyi imkanlar sunmaktadır.
- Kampüs içinde Kayışdağı yer aldığı için temiz bir havası bulunmakta. Temiz hava cidden İstanbul gibi metropol şehirde zihin açıyor ve kendinizi daha sağlıklı hissetmenizi sağlıyor.
- Üniversitenin fiziki imkanları da çok fazla. Örneğin sınıf ve laboratuvarlar öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap veriyor.
- Yeditepe’nin yurt dışı olanakları da çok fazla. Yurt dışında staj yapma ve Erasmus imkanı bulunmakta.
Yeditepe Üniversitesinin Dezavantajları
- Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı içinde yer aldığı için özellikle kış aylarında çok soğuk oluyor. Kampüsün yokuşu da cabası. Ringleri beklemeden yokuş çıkmaya başlarsanız ders dinlemeye mecaliniz kalmıyor.
- Öğrenim ücretleri diğer üniversitelere göre normal ancak yurt ücretleri gerçekten pahalı.
- Sözlük ve forum sitelerinde yazılanlara göre öğrenciler yemeklerden memnun değil. Üstelik yemek fiyatları da pahalı.
Yeditepe Üniversitesi Tanıtım Videosu
İçindekiler
Yeditepe üniversitesi 2019 yurt fiyatları çok yüksek maalesef:( bir de öğrenim ücreti ve yemek ücretini de hesaba katarsak okumak aylık bir memur maaşı kadar maliyetli