Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tanıtım Yazısı
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tanıtım Yazısı
1992 yılında Karaelmas Üniversitesi adıyla kurulmuş ve 2012 yılında yapılan kanun değişikliğiyle üniversitenin adı Bülent Ecevit Üniversitesi olmuştur. BEÜ’de 14 fakülte, 3 enstitü, 4 yüksekokul ve 9 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. 35 bine yakın öğrencinin bulunduğu üniversitede akademik personel sayısı 1.242’dir.
Bülent Ecevit Üniversitesi, IU GreenMetric World University Ranking’e göre Türkiye’nin en yeşil üniversitesi seçilmiştir. Doğayla iç içe kampüsleri, kampüs içi etkinlik ve sosyal ortamı ile BEÜ’yü tercih listenize ekleyebilirsiniz. Tabi ki tercih listenizi oluştururken okuyacağınız fakültenin hangi yerleşkede olduğunu, bölümünüzün hazırlık sınıfı bulunup bulunmadığını, bölümünüzdeki öğretim görevlilerini detaylı olarak araştırmanızı öneriyoruz.
Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenci Sayısı
Birinci öğretim | 25.906 |
İkinci öğretim | 8.998 |
TOPLAM | 34.904 |
Bülent Ecevit Üniversitesi & İngilizce Hazırlık
BEÜ’de bazı bölümlerde hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Üniversiteye kaydolduktan sonra bölümünüzde eğer hazırlık varsa İngilizce Hazırlık Atlama Sınavı (muafiyet) yapılmaktadır. 60 ve üzeri puan alan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf olur ve bir üst sınıfa geçer.
Hazırlık okuyan öğrenciler ise devamsızlık konusuna dikkat etmeli. Hocalar devamsızlığına önem vermeyen öğrencileri hazırlıkta bırakabiliyor. Hazırlık zor değil, ortalama bir çalışma ile yapılacak sınavdan 60 ve üzeri not alarak hazırlık sınıfını geçebilirsiniz.
Bülent Ecevit Üniversitesi Kütüphanesi
Farabi Kampüsünde 7 gün 24 saat açık olan Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde 150 binden fazla basılı ve 6 milyon e-kaynak bulunmaktadır. Diğer kampüslerde de ders çalışabileceğiniz kütüphaneler bulunmaktadır.
Bülent Ecevit Üniversitesi & Yemek
BEÜ’de hafta içi her gün 2 öğün yemek çıkmaktadır. 2019 yılı itibariyle yemek ücreti 2,00 TL’dir. Ancak öğrenciler aynı gün 2 öğün yemek yemek isterlerse 2.basışta 6,00 TL ücret kesilmektedir. Öğünde 4 çeşit farklı yemek çıkmakta ve genel anlamda öğrenciler yemeklerden memnun.
Bülent Ecevit Üniversitesi & Barınma
Üniversiteye yakın konumda KYK yurtları bulunmaktadır. 2019 yılı itibariyle KYK yurt ücretleri 180-280 TL arası değişmektedir. Ayrıca üniversite kampüslerine yürüme mesafesinde özel yurtlar da bulunmaktadır. Zonguldak’taki özel yurtların fiyatları ortalama 750 TL’dir. Eve çıkmak isterseniz de üniversitenize yakın mesafedeki evlerin aylık kirası 2+1 için 650 TL; 3+1 için 800 TL civarıdır.
Bülent Ecevit Üniversitesi Yerleşkeleri
1- Farabi Kampüsü
Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü Zonguldak şehir merkezinde bulunmaktadır. Ulaşım kolaydır, kampüs çevresinde özel yurt ve KYK yurtları bulunmaktadır.
Farabi Kampüsünde Bulunan Fakülteler
- Fen-Edebiyat Fakültesi
- İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
- Güzel Sanatlar Fakültesi
- Mühendislik Fakültesi
- İlahiyat Fakültesi
- Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
2- İbni Sina Kampüsü
İbni Sina Kampüsü, Zonguldak şehir merkezine 10 km uzaklıktadır. Şehir merkezinden kampüse tek otobüs ile ulaşabilirsiniz. 2019 yılında otobüs ücreti (öğrenci) 2,50 TL’dir.
Farabi Kampüsünde Bulunan Fakülteler
- Tıp Fakültesi
- Diş Hekimliği Fakültesi
- Eczacılık Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
3- İncirharmanı Kampüsü
Bu kampüste Yabancı Diller Yüksekokulu ile Konservatuar bulunmaktadır. Hazırlık okuyacak öğrenciler bu kampüste eğitim görmektedir. İncirharmanı Kampüsü, Kozlu ilçesinde bulunmaktadır. Kozlu ilçesi Zonguldak şehir merkezine 5 km uzaklıktadır.
- Bu kampüsler haricinde Alaplı, Çaycuma, Devrek, Ereğli, Gökçebey, Kilimli kampüsleri bulunmaktadır. Bu kampüsler ilçelerde olduğu için merkez kampüse uzak konumdadır.
Bülent Ecevit Üniversitesi Tanıtım Videosu
İçindekiler